Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Ontdek je happy gewicht

Ontdek je happy gewicht

Health
Ontdek je happy gewicht

Streef je ook naar maatje 38? Dat is dus een vergissing met een grote V. Stop met streven naar het perfecte gewicht en ga voor een gezond gewicht. Knoop het goed in je oren: het perfecte gewicht bestaat niet. We zijn allemaal verschillend, je kunt miljoenen vrouwen toch niet in vakjes stoppen? Streef liever naar je happy gewicht, het gewicht dat bij je lichaam past en waar je je goed bij voelt.

En dat cijfer op die weegschaal dan?

Neem dat met een korreltje zout. Wist je dat als je een glas water drinkt, je plots 200 gram zwaarder weegt? Het cijfer dat op de balans verschijnt is slechts een momentopname, wees je daar bewust van.

Niet in cijfers. Wat dan wel?

Als je je gezond gewicht niet in cijfers kunt uitdrukken, in wat dan wel? Er zijn drie factoren waarmee je rekening moet houden bij het bepalen van je happy of gezond gewicht:

  • Geslacht
    Wist je dat het metabolisme bij mannen 8% sneller werkt dan bij vrouwen? Dus als een man en vrouw exact hetzelfde beroep uitoefenen, zelfde hobby’s hebben en hetzelfde eten, dan zal de man sneller vermageren dan de vrouw. Om jaloers van te worden, niet waar?
  • Leeftijd
    Vanaf je 30e begint je stofwisseling wat trager te functioneren. Dus reken op een kilootje extra per jaar als je dezelfde eetgewoontes aanhoudt. Jonger dan 30? Dan zit alles nog lekker strak en verloopt je metabolisme op topniveau!
  • Lichaamsbouw
    Je hoort soms wel dat iemand ‘zwaardere botten’ heeft, maar in feite klopt dit niet echt. Beenderen wegen namelijk altijd ongeveer evenveel. Het verschil zit hem in alles wat daar rondom hangt: de huid, borsten…

Wanneer heb je je happy gewicht bereikt?

Wanneer je trots in de spiegel durft kijken en je goed voelt in je vel. Als je je happy gewicht nog niet bereikt hebt, zal je dat wel meteen merken. Je voelt je dan moe en lusteloos.

To do

Gezond eten en veel bewegen! En je mag gerust eens zondigen. Leer gewoon doseren en je zal het meteen voelen, je bent happy!

Lees ook

Beeld: Corbis

Shoppen is altijd een goed idee