Je bent hier: Home > Health > Ontbijt: Quinoa met kaneel uit de oven

Ontbijt: Quinoa met kaneel uit de oven

Health
Ontbijt: Quinoa met kaneel uit de oven

Dit heerlijke ontbijtrecept met quinoa heeft behoorlijk wat bereidingstijd nodig, maar het is zeker de moeite waard! Je kunt dit recept daarom het beste de avond van te voren al maken. De volgende ochtend is het alleen nog maar een kwestie van een kleine hoeveelheid opwarmen, eventueel wat yoghurt erbij en smullen maar! 

Recept voor 2 personen
Tijd: 5 min. + 60 min in de oven

Dit heb je nodig:

  • 90 gram quinoa
  • 250 ml melk
  • halve tot 1 appel
  • handje amandelen
  • 2 eetlepels honing
  • halve theelepel kaneel
  • 1 ei
  • eventueel rozijnen & Griekse yoghurt om erbij te serveren

Zo maak je het:

Verwarm je oven voor op 175 graden. Snijd de appel in stukjes en snijd eventueel de amandelen iets fijner. Doe alle ingrediënten in een ovenschaal en meng het geheel goed door elkaar.

Zet de ovenschaal vervolgens voor 60 minuten in de oven. Roer na 5, 10 en 15 minuten het even door. Na 60 minuten is het klaar en zet je de ovenschaal in de koelkast. De volgende ochtend doe je wat van de quinoa op een bordje, eventueel even in de magnetron om het warm te maken, beetje Griekse yoghurt erbij en serveren maar!

Eet smakelijk!

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

 

Lees ook:

Shoppen is altijd een goed idee