Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Ons brein misleiden

Ons brein misleiden

Ons brein misleiden

Je kunt heel gemakkelijk je brein voor de gek houden.

We kunnen allemaal doen alsof we kiplekker in ons vel zitten. Je kunt je namelijk van alles inbeelden, waardoor je jezelf voor de gek houdt. Denk maar eens aan een heerlijk ruikende appeltaart. Je krijgt toch meteen zin in zo’n lekker stuk?

Hersenen
Onze hersenen reageren op de dingen die we doen, maar kunnen ook reageren op de dingen die we ons inbeelden. Je kunt op deze manieren je brein onder controle houden.

Eetlust
Heb je zin in iets lekkers en kun je de verleiding bijna niet meer weerstaan? Denk dan aan – het klinkt misschien gek – een regenboog of aan de geur van eucalyptus. Het is bewezen dat dit helpt om die ongelooflijke trek onder controle te krijgen.

Sporten
Ook kun je motivatie creëren zodat je eindelijk naar de sportschool gaat. Beeld je voor een paar minuten in hoe je je zou voelen tijdens het sporten. Hoe je zweet, hoe je hart tekeer gaat en hoeveel energie je ervan krijgt. Je krijgt, volgens een onderzoek, spontaan zin om te gaan sporten. Dit is heel handig als je niet gemakkelijk van je bank afkomt.

Onzekerheid
Je komt bijvoorbeeld iemand tegen die dunner is als jij en je onzekerheid speelt op. Ga rechtop staan en bedenk dat je alles aankunt. Die vrouw heeft vast wel andere mankementen, die jij niet hebt. Laat die zelfverzekerde uitstraling over je heen komen, want het is bewezen dat je – dankzij een hormoon – binnen een paar minuten zelfverzekerder in je vel zit. Wees vooral trots op jezelf!

Bron: BEM! Magazine