Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Onderzoek: zo veel heb je gemeen met je vriendinnen

Onderzoek: zo veel heb je gemeen met je vriendinnen

Onderzoek: zo veel heb je gemeen met je vriendinnen

Hebben je beste vriendin en jij allebei weinig geduld? En zijn jullie allebei spontane en altijd vrolijke vrouwen? Als we onderzoekers mogen geloven, is dat geen toeval. We zouden namelijk veel gemeen hebben met onze vriendinnen, nog véél meer dan je denkt.

Lees ook: 7 dingen die je vandaag beter niet zegt tegen je single vriendinnen

Volgens knappe koppen achter de studie – die gepubliceerd is in Proceedings of the National Academy of Sciences – delen we niet alleen lief en leed, maar ook onze genen met onze vriendinnen. Dit blijkt uit onderzoek onder 5.500 Amerikaanse jongeren.

Broers en zussen

Vrienden en vriendinnen zouden volgens de onderzoekers opvallend meer genetische overeenkomsten hebben met elkaar dan met mensen die ze niet kennen. De gelijkenissen zijn niet vergelijkbaar met die tussen bloedverwanten, maar komen wel in de buurt. Volgens de wetenschappers heeft dit te maken met het feit dat we vaak optrekken met mensen die (een aantal) dezelfde eigenschappen hebben. En dat is weer te verhalen op het DNA.

Sociale eigenschappen

Dat is niet het enige: mensen zouden sneller vrienden maken binnen dezelfde sociale omgeving, waarin vaak dezelfde sociale eigenschappen voorkomen. Dit zijn dan ook de eigenschappen die vriendinnen vaak gemeen hebben. Aha!

Wil je niets meer missen van Flair? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Beeld: iStock