Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Onderzoek wijst uit: Oudere moeders hebben meer kans op slimme kinderen

Onderzoek wijst uit: Oudere moeders hebben meer kans op slimme kinderen

Health
Onderzoek wijst uit: Oudere moeders hebben meer kans op slimme kinderen

In je twintiger jaren heb je met volle teugen van het studentenleven genoten en was je minstens drie keer per week in de kroeg te vinden. Daarna kwam plots die droombaan en nu begint je biologische klok toch wel een klein beetje te tikken. Nieuw onderzoek wijst echter uit dat je helemaal niet hoeft te stressen; integendeel zelfs. Want oudere moeders zouden slimmere kinderen krijgen!

Lees ook: 9 x creatieve babynamen waar je gelijk verliefd op wordt

Analyse
Het onderzoek is uitgevoerd door de Max Planck Institute for Demographic Research in Duitsland. Hiervoor werden 1,5 miljoen vrouwen gevolgd. De onderzoekers vergeleken de connectie tussen de leeftijd waarop de vrouwen kinderen kregen met de lengte en de schoolcijfers van hun kinderen.

Slimmer en slanker
En wat bleek? Vrouwen die besluiten op een (iets) latere leeftijd kinderen te krijgen, hebben een grotere kans om een slimmer en zelfs slanker kind te krijgen. En de reden hiervoor is best verrassend!

Ontwikkelingen
Hoe dit kan, heeft alles te maken met de ontwikkelingen op het gebied van gezondheid, wetenschap en opleidingsmogelijkheden. Een kind die geboren wordt bij een 40-jarige moeder, zal het beter maken dan een kind die geboren wordt bij een 20-jarige moeder in 1997.

Natuurlijk komen er nog steeds een aantal risico’s om de hoek kijken, wanneer je besluit op latere leeftijd kinderen probeert te krijgen. Maar als we dit onderzoek moeten geloven, zitten er zeker ook veel voordelen aan op ‘latere leeftijd’ kinderen krijgen.

Bron: Pure Wow

 

 

Shoppen is altijd een goed idee