Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Onderzoek wijst uit: dit zijn de meest deprimerende baantjes

Onderzoek wijst uit: dit zijn de meest deprimerende baantjes

Onderzoek wijst uit: dit zijn de meest deprimerende baantjes

Als jij je gebruikelijke dinsdagdip vandaag op kantoor weer de hele dag hebt proberen te bestrijden met een flinke dosis kattenplaatjes, is het misschien toch echt tijd om uit te kijken naar een andere baan. Vastzitten in een slechte baan blijkt namelijk nog slechter voor je gezondheid dan we dachten.

Het is al langer bekend dat als je elke dag met enorme tegenzin naar je werk gaat, dit kan leiden tot slapeloosheid, hoge bloeddruk en andere gezondheidsproblemen. Alsof dat nog niet genoeg is, toont Amerikaans onderzoek nu ook aan dat sommige banen zorgen verhoogde kans op een burn-out en zelfs depressieve gevoelens.

Voor het onderzoek werden 214.423 mensen uit 53 verschillende sectoren gedurende 3 jaar ondervraagd over hoe ze hun baan ervaren. Aan de hand van de resultaten stelde de onderzoekers onder andere een lijst op met banen die het meest waarschijnlijk een link hebben met depressie.

Top 5

Opvallend genoeg wordt de lijst niet aangevoerd door beroepen die we normaal gezien identificeren met stress, zoals chirurg of aandeelhandelaar. De meeste stress zou namelijk worden ervaren in de dienstverlenende sector. Volgens de onderzoekers heeft vooral de combinatie van veel stress achter de schermen en dagelijkse sociale interactie met cliënten (die niets mogen merken van de druk) voor verhoogde stress- en depressiegevoelens.

Bekijk hieronder de top 5- staat jouw baan ertussen?

  1. vrachtwagenchauffeur
  2. makelaar
  3. sociaal werk
  4. fabrikant
  5. medewerker klantenservice

 

De volledige lijst bekijk je hier

 

Dit vind je vast ook interessant:

Bron: Grazia UK