Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Onderzoek: met de auto naar werk? Hallo extra kilo’s!

Onderzoek: met de auto naar werk? Hallo extra kilo’s!

Onderzoek: met de auto naar werk? Hallo extra kilo’s!

Onderzoek wijst uit dat mensen die het openbaar vervoer of de benenwagen nemen naar werk, veel minder lichaamsvet hebben dan mensen die met de auto gaan. 

Onderzoek

Onderzoekster Ellen Flint van de London School of Hygiene & Tropical Medicine heeft gekeken naar de relatie tussen het woon- en werkverkeer en de hoeveelheid lichaamsvet plús de BMI van mensen van middelbare leeftijd. In een eerder onderzoek toonde zij al aan dat openbaar vervoer goed is voor de lijn.

De uitslagen

Wie met de fiets of wandelend naar werk gaat, heeft een lager BMI. De fiets wint het van openbaar vervoer en te voet: mannelijke fietsers wegen gemiddeld 5 kilo lichter en vrouwen 4,4 kilo. Wandelaars hebben een 0,98 (mannen) en 0,80 (vrouwen) BMI-punt lager dan het BMI van automobilisten. Het BMI van mensen die de trein, tram of bus pakken ligt gemiddeld 0,70 BMI-punt lager.

Doei kilo’s!

Laat dus vaker de auto staan en pak het openbaar vervoer, de fiets of ga lekker wandelen! Zo verklein je de kans op hart- en vaatziekten, ontwikkel je sterkere beenspieren en krijgt ook je humeur een oppepper in positieve zin. Win, win!

Lees en bekijk ook

 

Bron