Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Onderzoek bewijst: wie veel foto’s maakt geniet meer

Onderzoek bewijst: wie veel foto’s maakt geniet meer

Health
Onderzoek bewijst: wie veel foto’s maakt geniet meer

Een selfie, een foto van je bord met eten, een foto van het uitzicht, nóg een selfie. We kennen allemaal wel iemand die tot vervelens toe overal foto’s van maakt. Maar wat blijkt: mensen die foto’s maken van gebeurtenissen in hun leven, genieten hier vaak meer van dan mensen die dit niet doen.

Lees ook: Aha! Hierdoor vind je jezelf niet leuk op foto’s staan

American Psychological Association heeft een onderzoek gepubliceerd waaruit blijkt dat je iets écht leuker vindt als je er een foto van maakt. Voor het onderzoek deden 2000 deelnemers mee aan 9 verschillende experimenten. Zo moesten de deelnemers activiteiten ondernemen zoals een bustour of wat eten in bijvoorbeeld een winkelcentrum. Hierbij moest één groep foto’s maken, terwijl de andere groep dat niet mocht.

Virtuele safari

Uit de vragenlijst die de deelnemers na de experimenten moesten invullen bleek dat de groep die foto’s maakte de uitjes leuker vond dan de andere groep. Deze mensen waren ook allemaal meer betrokken bij de activiteit. Daarnaast bewees het onderzoek ook dat foto’s maken ervoor kan zorgen dat een nare ervaring nóg naarder wordt. Tijdens een experiment waarbij de deelnemers op een virtuele safari gingen, viel een groep leeuwen een waterbuffel aan. De mensen die hier foto’s van moesten maken, werden hierdoor een stuk negatiever beïnvloed.

Bron: NSMBL | Beeld: iStock 

Shoppen is altijd een goed idee