Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Zólang moet je sporten om één oliebol er weer af te krijgen

Zólang moet je sporten om één oliebol er weer af te krijgen

Zólang moet je sporten om één oliebol er weer af te krijgen

Oudjaarsavond kan niet worden gevierd zonder oliebollen en misschien heb je zelfs de eerste al op. Hartstikke lekker natuurlijk, maar hoe ongezond is deze lekkernij eigenlijk? En hoelang moeten we sporten om ze er weer af te krijgen? Hieronder leggen we het allemaal uit. 

Oliebollen vermijden?

Oliebollen vermijden kan niet meer in december. Overal zie je kraampjes waar je deze lekkernij kan vinden, maar ook bij de supermarkten en bakkerijen worden ze massaal verkocht. Vermijden van oliebollen is ook niet nodig, want het aantal calorieën valt namelijk best wel mee. Een oliebol bestaat uit een mengsel van bloem, melk en gist en wordt gefrituurd. In de traditionele oliebol zitten ongeveer 161 calorieën. Ook in de oliebol met rozijnen zitten niet belachelijk veel calorieën. Daar zitten er namelijk 179 in. Als je op de lijn wilt letten kun je beter niet kiezen voor een appelflap. In een appelflap zitten namelijk wel 361 calorieën in.

Lees ook
Cheers! Champagne zorgt voor een verbetering van je huid en geheugen

Oliebol eraf sporten

Wil je op de lijn letten? Dan is het handig om te weten hoelang je moet sporten om één oliebol er weer af te krijgen. Dit hangt natuurlijk ook van je lichaamsgewicht af, maar ook van de sport die je doet. Een vrouw van 70 kilo zou 15 minuten moeten hardlopen of 40 minuten moeten wandelen om één oliebol er weer af te krijgen. De meeste mensen verbranden een oliebol met ongeveer 20 minuten bewegen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Vriendin | Beeld: Getty Images