Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Oh no: héél vervelend nieuws over je favoriete McFlurry ijsje!

Oh no: héél vervelend nieuws over je favoriete McFlurry ijsje!

Oh no: héél vervelend nieuws over je favoriete McFlurry ijsje!

Gisteren kwam McDonald’s nog met het gewéldige nieuws dat we vanaf nu onze eigen McFlurry kunnen samenstellen. Maar nu komt de fastfoodketen met ander nieuws naar buiten, en daar moeten we stiekem een klein beetje van huilen.

Verandering
Het assortiment van de McFlurry gaat veranderen, maar in plaats van dat er allerlei nieuwe smaken bij komen, verdwijnt er eentje. En niet zomaar een, je favoriete McFlurry M&M zal binnenkort van het menu verdwijnen!

Sugar kick
De reden voor dit verschrikkelijke besluit? Mars, de fabrikant van de M&M’s, haalt de gekleurde snoepjes misschien uit de handel omdat er volgens Mars te veel suiker in zit. Hoeveel dan? Ongeveer 7,5 theelepeltje. Dat verklaart waarom we altijd zo lopen te stuiteren na het eten van dit ijsje…

Gezondheid
Mars probeert met dit besluit bij te dragen aan de gezondheid van de mens en wil dan ook met gezondere opties voor de M&M’s komen. Zo besloot de fabrikant bijvoorbeeld al in 2013 dat een reep niet meer dan 250 calorieën mag bevatten, wat als gevolg had dat de kingsize repen uit de schappen zijn verdwenen.

Wij duimen dat Mars met een – iets – gezondere versie van de McFlurry M&M gaat komen, want anders zullen wij dit ijsje heel erg missen deze zomer…

Bron: Cosmopolitan

Lees ook: