Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Oh no! Van deze 5 dagelijkse gewoonten worden je borsten minder stevig!

Oh no! Van deze 5 dagelijkse gewoonten worden je borsten minder stevig!

Oh no! Van deze 5 dagelijkse gewoonten worden je borsten minder stevig!

Ben je bang dat die helse zwaartekracht ooit de bovenhand krijgt wat jouw boezem betreft? Dan hebben we goed nieuws. Je hebt de stevigheid van je borsten namelijk gedeeltelijk zelf in de hand. Als je de volgende vijf dagelijkse gewoonten achterwege laat, heb je alvast minder kans op een vervroegde hangboezem.

1) Roken

Door roken veroudert en verzwakt je huid sneller. Dit komt doordat roken de bloedtoevoer naar je huidoppervlak vermindert. Volgende keer best even aan je twee vriendinnen denken voor je een sigaretje opsteekt, dus.

2) Onvoldoende insmeren tijdens het zonnen

Je gezicht niet insmeren met zonnebrand veroorzaakt sneller rimpels. Hetzelfde geldt voor je borsten. De elasticiteit van het collageen – de lijmvormende stof in bindweefsel – in je borsten gaat verminderen. Daardoor worden je borsten ‘slapper’.

3) Crashdiëten

Als iemand in een zeer korte periode heel wat kilootjes verliest, is het je misschien al wel opgevallen dat er heel wat overtollig vel achterblijft. Je huid rekt namelijk niet meteen mee. Als je dieet vallen je borsten meestal ook af. Voor je boezem geldt dus hetzelfde gevolg.

4) Een onvoldoende ondersteunende bh dragen

Je borsten hebben steun nodig. Hoe vaker je je borsten in het rond laat wiebelen, des te meer gaat het collageen in je huid verslappen. In een lingeriewinkel vraag je voortaan het beste even om hulp aan de verkoopster om de juiste, voldoende ondersteunende beha voor jouw paar te vinden.

5) Extreme workouts

De kans bestaat dat door het repetitief naar boven en onder bewegen van je borsten, de elasticiteit van het collageen in je borsten vermindert. Dat wil niet zeggen dat je per direct moet stoppen met sporten, maar een goede ondersteunende sportbeha kan absoluut wonderen doen.

giphyboo

Beeld: giphy.com

Tekst: Robine van Tilburg

Lees ook:

6 behatrucjes die het leven zo veel makkelijker maken

Kleine borsten? Deze 10 dingen herken je meteen!

Verslaafd aan chips, snoep of chocola? Zo maak je er korte metten mee.