Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Dít is waarom je in de ochtend melkchocolade zou moeten eten

Dít is waarom je in de ochtend melkchocolade zou moeten eten

Dít is waarom je in de ochtend melkchocolade zou moeten eten

Voor veel vrouwen is het de ultieme droom: je dag beginnen met een lekker stuk chocolade. Dat is pas echt een lekker ontbijtje toch? Smeer lekker extra veel chocoladepasta of strooi nog eens wat hagelslag op je brood. En volgens wetenschappers is dit ook nog eens een hele goede manier om wat gewicht te verliezen. Do we need to say more? 

Melkchocolade als ontbijt

Van pure chocolade was al een langere tijd bekend dat dit goed is voor je gezondheid. Maar pure chocolade is niet de enige chocoladesoort die veel voordelen heeft voor de gezondheid van de mens. Melkchocolade heeft namelijk ook positieve effecten op onze gezondheid. Dit is getest tijdens een onderzoek. Deelnemers aan dit onderzoek waren vrouwen die in de post-menopauze zaten. Twee weken lang aten zij voor het ontbijt en voor het slapen gaan ongeveer 100 gram melkchocolade, verder veranderde zij niets aan hun dieet dat ze op dat moment volgde.

Lees ook
Gevalletje alles wat lekker is, is ongezond? Van déze 7 soorten eten en drinken wordt je chagrijnig

Gewichtsverlies

Het eerste opvallende aan het onderzoek was dat alle vrouwen die hadden deelgenomen niet waren aangekomen in gewicht. Wat je toch wel zou denken bij het eten van chocolade. Maar wat nog vreemder was, sommige van de deelneemsters hadden zelfs gewichtsverlies in die afgelopen twee weken. De wetenschappers denken dat dit te maken kan hebben met het feit dat ’s morgens en ’s avonds chocolade eten ervoor zorgt dat je de rest van de dag verzadigd bent als het gaat om zoetigheid. Op deze manier ben je dus minder snel geneigd om de voorraadkast te plunderen en zal je in de loop der tijd wat gewicht gaan verliezen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 Bron: Vriendin | Beeld: GettyImages