Je bent hier: Home > Health > Nóóit meer last van muggen!

Nóóit meer last van muggen!

Health
Nóóit meer last van muggen!

Het is officieel voorjaar in Nederland (hoera!), dus neemt Flair alvast maatregelen tegen de hitte, zonnestralen en muggen.

Nooit meer last van muggen

Word je ook helemaal kierewiet van het nachtelijke gezoem in de slaapkamer of op het terras? Met deze truc heb je nóóit meer last van muggen. Beloofd.

Wat heb je nodig? Een plastic fles, een vlijmscherp mes of een grote schaar om de fles mee open te knippen, basterdsuiker, een beetje warm water en een theelepel gist. Dit goedje trekt de beestjes aan. Om ervoor te zorgen dat ze vervolgens nergens meer naartoe kunnen vliegen, zet je de bovenkant van de plastic fles omgekeerd op de onderkant met de dop naar beneden. Bekijk het filmpje hieronder!

Nog meer middeltjes tegen muggen:

 • Armbandje
  A MosquitNo a day, keeps the insects away! Met dit armbandje houd je insecten op afstand. Handig!
 • Citroensap
  Smeer een beetje citroensap op onbedekte lichaamsdelen, druppel een beetje in je haar of zet het op tafel in een schaaltje.
 • Kruiden
  Naast citroensap zijn ook bepaalde kruiden en planten mugafwerend. Denk aan munt, lavendel, eucalyptus en rozemarijn.
 • Ui
  Muggen haten de geur van ui. Snij een ui door en leg hem naast je bed, op het nachtkastje. Niet ideaal (hallo ui-geur) maar het werkt perfect!
 • Wollen deken
  Kruip ’s nachts onder een wollen deken, als het niet te warm is. Muggen houden namelijk niet van wol, dus zo voorkom je dat je lek wordt geprikt.
 • Zakje water
  Vul een doorzichtig plastic zakje met water en hang het op. De mug ziet het zakje als een spiegel en ziet zichzelf als heel groot (lees: XXXL). Wedden dat-ie er snel vandoor vliegt?

 

Lees ook:
– Wat te doen tegen zweetvoeten?
– Dus dáárom moet je nieuwe kleding altijd wassen
Tips om motten te bestrijden

Shoppen is altijd een goed idee