Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Nieuwe vriend hangt erg aan kinderen en verleden

Nieuwe vriend hangt erg aan kinderen en verleden

Nieuwe vriend hangt erg aan kinderen en verleden

Martina (57): Heeft een relatie kans van slagen als de volwassen kinderen van mijn partner mij niet aanspreken terwijl hij gek op ze is?

Trudy (31): Heeft een relatie kans van slagen als de volwassen kinderen van mijn partner mij niet aanspreken terwijl hij gek op ze is?

Mijn partner is een echte family-man en ziet zijn kinderen zelfs als zijn vrienden want zelf heeft hij geen vrienden. In zijn huis voel ik me ook niet thuis. Het is oud, oncomfortabel en hangt vol met foto’s van zijn kinderen en nog een paar van zijn overleden vrouw (zelfs in de slaapkamer!).

Coach Joke
Je vriend, een weduwnaar, voelt zich heel prettig met zijn volwassen kinderen om zich heen. Jij ziet zijn kinderen niet zo zitten. En hij heeft een, voor jou, ongezellig huis met veel dingen uit het verleden.

Coaching
Als je een relatie aangaat met iemand die ouder is, weet je dat hij een verleden met zich meebrengt, net zoals jij allerlei ervaringen uit jouw verleden meebrengt.
De kunst is hoe daarmee om te gaan, zodat het goed is voor jullie samen, maar ook voor ieder op zich. Je hoeft natuurlijk niet alles op te geven voor een nieuwe relatie, hij niet en jij ook niet, want dat wil jij ook niet, toch?

Wat is er zo leuk aan deze man, dat je een relatie met hem begonnen bent? Want dat is toch de basis van alles. Alle andere dingen, daar kan je over praten en afspraken over maken.

Je zult keuzes moeten maken: in hoeverre wil ik me aanpassen om een relatie met deze man te hebben. En als dat teveel is, kies dan voor je eigen weg en je eigen leven.
Ga niet over één nacht ijs: een fijne relatie is een groot goed!

Tips
– Heb je hem verteld hoe je dit allemaal ervaart? Weet hij dat, of vind je dat hij dat maar moet aanvoelen? Als dat laatste waar is, dan is dat niet eerlijk van jou; je moet wel duidelijk zijn naar hem.

– Misschien heeft hij helemaal niet in de gaten dat zijn huis niet erg uitnodigend is voor een nieuwe relatie. Praat erover.

– Geef elkaar de ruimte om de dingen te doen op je eigen manier. Als hij een echte familieman is, kan je dat echt niet veranderen. En dat wil je ook niet, want daar zal die man waarschijnlijk heel ongelukkig van worden. Hoe kan jij in die familiebijeenkomsten je het beste voelen? Er niet zijn? De familie op een andere manier bekijken, bijvoorbeeld als geluksbrengers voor je partner?

– Mannen zien vaak niet wat er aan de hand is met hun vriendin. Kunnen ze niks aan doen, dat is mannen eigen, dus dat moet je hem niet verwijten. En door er niet over te praten, gaat het ook allemaal opstapelen en irriteert alles je. Je moet hem vertellen wat je dwars zit.

Plan
– Praat met hem!

– Ga eerst voor jezelf na op welke manier je wel met zijn verleden en zijn wensen om zou kunnen gaan. En wat jouw wensen zijn naar hem toe.

– Praat dan op een rustige manier met hem. Niet op een verwijtende toon! Zeg niet: jij doet dit niet goed. Niet over jij praten