Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Nieuwe burger bij McDonald’s!

Nieuwe burger bij McDonald’s!

Nieuwe burger bij McDonald’s!

Hoe zit dat nou eigenlijk écht met al dat lekkers van McDonald’s? Flair-lezeres Rachelle gaat voor ons op onderzoek uit en doet verslag van haar bevindingen.

‘Toen mijn buurmeisje me laatst vroeg hoe hamburgers eigenlijk zijn ontstaan, kon ik daar geen antwoord op geven. Beschamend, als je bedenkt dat ik al bijna een jaar op onderzoek uitga bij McDonald’s. Dus besloot ik in de geschiedenis van de hamburger te duiken én scoorde ik een primeur…’

HAMBURG1600 De legende gaat dat Tartaarse ruiters rundvlees tussen hun zadel en paard stopten, waardoor tijdens het rijden het vlees mals werd. Dat hakten zij vervolgens in stukjes en aten ze rauw. In het Duitse Hamburg vond men de ‘tartaar’ een stuk lekkerder als ze die licht aanbakten, waardoor de steak ‘Hamburg stijl’ ontstond, later de hamburger.

1883 Wie de hamburgers op een broodje heeft bedacht, is niet helemaal duidelijk. Misschien was het Oscar Bilby uit Tulsa, Oklahoma. Zijn vrouw Fanny maakte er sourdough buns (zuurdesembroodjes) bij.

1926 Edgar Waldo ‘Billy’ Ingram verkocht voor het eerst in een restaurant hamburgers die op meer uniforme en hoogwaardige wijze waren gemaakt.

1940 De broers Richard ‘Dick’ en Maurice ‘Mac’ McDonald opendenWINKEL een hamburgerrestaurant. Vervolgens sloot in 1954 Ray Kroc een contract met de broers om de formule uit te breiden. Hij was de grondlegger van het moderne hamburgerrestaurant. In 1955 opende hij het eerste McDonald’s-restaurant in Des Plaines, Illinois.

OUDE HAMBURGER1968 Het geboortejaar van ’s werelds bekendste burger, de Big Mac.

1971 Het eerste McDonald’s restaurant in Nederland (én Europa) werd geopend in Zaandam.

2015 De Maestro Burger wordt toegevoegd aan de menukaart van McDonald’s. Deze nieuwe hamburger is een stevige burger, rijk van smaak met een broodje met sesam en maanzaad, geserveerd met cheddarkaas, sla, rode ui, bacon, ketchup en Wild Mustard-saus. En bij een stevige burger horen natuurlijk stevige frieten. Daarom introduceerde McDonald’s ook Boerenfriet met echte mayonaise.

Heb jij een vraag voor mij over McDonald’s? Stel ‘m via Flairathome.nl/goodfood en ik zoek het voor je uit! De eerste 25 personen die een vraag insturen, mogen een gratis menu ophalen bij McDonald’s!