Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Nieuwe branche zonder ervaring?

Nieuwe branche zonder ervaring?

Nieuwe branche zonder ervaring?

Anna (37): Momenteel werk ik al 10 jaar als manager in de financiële sector. Ik ben erg ongelukkig in mijn werk en wil zo snel mogelijk weg. Alleen, iedereen raadt het me af.

Ik haal veel plezier uit het organiseren van events, marketing communicatie, etcetera. Nu wil ik graag een overstap maken naar een andere branche, en ik zit te denken aan consumenten producten. Echter raadt iedereen mij dit af omdat de markt heel slecht is. En iedereen roept maar dat ik geen “industry” experience heb en daardoor beter kan blijven zitten waar ik zit.

Coach Kas
Wanneer ik jouw verhaal lees denk ik meteen aan één ding: Wat zoek jij in een baan?
Je geeft aan dat je erg ongelukkig bent binnen je huidige functie. Wat maakt jou ongelukkig? En belangrijker, wat maakt jouw wel gelukkig in een baan? Wat zijn jouw drijfveren? Antwoorden op deze vragen zijn zeer belangrijk wanneer je je gaat oriënteren op een nieuwe functie. Mocht je het moeilijk vinden om zelfstandig antwoorden te vinden op deze vragen, dan zou je een loopbaanscan kunnen laten uitvoeren (eventueel met een drijfverentest).

Vervolgens over je keuze om richting de consumenten producten te gaan. Je krijgt te horen dat je geen “industry” experience hebt. Soms is het goed om te blijven zitten waar je zit, maar op langere termijn maakt dat je waarschijnlijk niet gelukkig. Veel mensen gaan uit van wat niet mogelijk is. Maar door je juist te richten op mogelijkheden en kansen in plaats van op beperkingen, kom je nog eens op vernieuwde en verrassende ideeën. Wanneer er geen beperkingen zouden zijn, wat voor functie zou je dan willen bekleden? En bij welke organisatie?

Jouw kwaliteiten en ervaring heb je misschien niet ontwikkeld en opgedaan binnen de consumenten producten, maar kunnen voor een organisatie misschien een goede aanvulling zijn voor de afdeling. Bedenk voor jezelf met welke mensen je hebt gesproken: waren dit mensen uit de bewuste branche? Zij weten natuurlijk het beste wat er nu speelt.

Coaching
Laat je dus niet remmen door anderen. Het gaat tenslotte over jou. Denk jij dat jij genoeg ervaring hebt voor de bewuste branche? Bedenk niet alleen wat het kost om te wisselen van baan, maar ook wat het oplevert. En als je achter je keuze staat, ga er dan voor. Ga uit van je eigen kracht!