Je bent hier: Home > Health > Slimme timing: Netflix komt met docu over hoe je wereldwijde uitbraak van een virus voorkomt

Slimme timing: Netflix komt met docu over hoe je wereldwijde uitbraak van een virus voorkomt

Health
Slimme timing: Netflix komt met docu over hoe je wereldwijde uitbraak van een virus voorkomt

Griep klinkt ontzettend onschuldig. We hebben het allemaal weleens gehad en dus klinkt het als iets waar je even voor in bed moet blijven om na een paar dagen series kijken en sinaasappelsap drinken weer monter rondloopt. Want zo gaat dat met griep. Maar niet als het om een virus gaat waar we niet tegen bestand zijn.

De griep is eigenlijk een wolf in schaapskleren. Want het is, zoals wetenschappers in de documentaire Pandemic: How to Prevent an Outbreak, zeggen niet de vraag óf maar wanneer er een (dodelijk) griepvirus komt dat om zich heen grijpt en miljoenen mensen bedreigt. Honderd jaar geleden nog maar, in 1918, heerste de Spaanse griep die maar liefst 20 tot 100 miljoen (!) levens eiste. Zoiets zou zo weer kunnen gebeuren waarschuwt de documentaire. En de timing van verschijnen kon niet beter eigenlijk nu de wereld in de ban is van het nieuwe coronavirus in China.

Lees ook: Het coronavirus: wat zijn de symptomen en hoe voorkom je besmetting?

Besmetting voorkomen

In de documentaire wordt besproken hoe besmetting en verspreiding voorkomen kan worden. We zien ook meteen hoe er nu wordt gestreden om te voorkomen dat er een wereldwijde uitbraak komt (hypothetisch dan, want op het moment van opnemen was het virus in China er nog niet).

De documentaire staat op Netflix, hieronder kun je de trailer bekijken.

 

Lees ook: Het coronavirus: hoe groot is de kans we in Nederland last krijgen van het Wuhanvirus?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Serietotaal.nl

Shoppen is altijd een goed idee