Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Net op tijd voor de zomer: zó word je sneller en mooier bruin!

Net op tijd voor de zomer: zó word je sneller en mooier bruin!

Net op tijd voor de zomer: zó word je sneller en mooier bruin!

Nog even en de tanning sessions kunnen weer van start gaan. Urenlang bakken op het strand – natuurlijk wel beschermd door factor 30 – en knetterbruin worden klinkt ons als muziek in de oren. Maar hoe krijg je nou die perfecte bruine kleur, zonder te veranderen in een kreeft?

Bakken tot je een mooi zomers kleurtje hebt is heerlijk, en die tan staat zo sexy… Maar hoe verleidelijk het ook is om op het heetst van de dag juist naar het strand te gaan, pas er wel mee op. Ga op tijd de schaduw in en smeer je altijd goed in. Dat gezegd te hebben, hier zijn dé tips voor het krijgen van een sun kissed skin!

Ga zonnen bij het water
Nee, dit is dus geen fabeltje! Je wordt op het water sneller bruin. Dit komt door de reflectie van de uv-stralen in het het water, waardoor deze in dubbele dosis aan je huid wordt blootgesteld. Dit is natuurlijk ook meteen een goede reden om je op het strand extra goed in te smeren.

Eet wortels
Worteltjes zijn niet alleen lekker en goed voor je ogen, maar deze vrolijke jongens zorgen ook voor een mooie teint. In wortels zit bètacaroteen: een stofje dat er daadwerkelijk voor kan zorgen dat je huid bruiner oogt.

Zorg voor een goede moisterizer
Zo’n bruine tint opbouwen is véél werk. Een diep, voedende moisterizer om je huid die extra kick te geven én sneller te laten herstellen van die schadelijke zonnestralen is dan ook trés important!

Scrub je lichaam voordat je gaat zonnen
Door het scrubben van je lichaam verwijder je dode huidcellen. Je hoeft niet bang te zijn dat je die bruine kleur ermee verwijderd, het doet je kleurtje juist goed! Door het scrubben zal je niet alleen mooier egaal bruin worden, maar ook langer die bruine tint bewaren. Dit komt omdat er een langere periode tussen zit voordat er weer nieuwe huidcellen worden aangemaakt.

Ga zonnen tussen 10 uur ’s ochtends en 2 uur ’s middags
Rond dit tijdstip zijn de zonnestralen het sterkst, waardoor je een grotere kans hebt om bruin te worden. Laat jezelf er echter niet toe verleiden om de volle vier uur in de zon te bakken en je niet in te smeren. Rondlopen als een rode kreeft vergroot je kans op huidkanker. En is natuurlijk allesbehalve niet sexy.

Heb jij al een vakantie geboekt?

Lees ook:

Bron: cosmopolitan