Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Neem jij de pil? Dan zou je wel eens dit vervelende neveneffect kunnen hebben

Neem jij de pil? Dan zou je wel eens dit vervelende neveneffect kunnen hebben

Neem jij de pil? Dan zou je wel eens dit vervelende neveneffect kunnen hebben

We weten allemaal dat je libido sterk kan verlagen door het nemen van de pil, of dat je wel wat kilootjes bijkomt van het anticonceptiemiddel maar uit recent onderzoek blijkt nu dat er nóg een vervelend neveneffect van de pil zou zijn…

Uit nieuw onderzoek, dat gepubliceerd werd in het blad ‘European Neuropsychopharmacology‘, blijkt namelijk dat de pil ook op je emoties een sterke invloed heeft. Zo zouden vrouwen die het anticonceptiemiddel gebruiken minder emotie tonen en een deel van hun empathisch vermogen verliezen.

Voor het onderzoek werd een groep van 73 vrouwen verdeeld in drie groepen: één groep die de pil op dat moment aan het nemen was, één groep in de stopweek, en één groep met een natuurlijke cyclus. Wat blijkt? Vrouwen die de natuur zijn gewone gangetje laten gaan, toonden de meest normale emoties wanneer ze moesten reageren op hypothetische situaties. Nog opvallend: vrouwen die op dat moment de pil namen, scoorden overigens beter dan de vrouwen die in hun stopweek zaten. Weird! De reden waarom is voorlopig niet duidelijk. ‘De studie toont aan dat meer onderzoek nodig is,’ klinkt het bij een van de onderzoekers.

Bron: Flair België, Elke Spelters

Lees ook: