Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Nederland hunkert naar lente

Nederland hunkert naar lente

Nederland hunkert naar lente

Na alle kou en extreme sneeuwval van de afgelopen maanden zijn we klaar voor de lente. Op naar het eerste lentezonnetje, de fluitende vogels en langere dagen!

Veel Nederlanders kunnen niet wachten tot de lente begint: 61% leeft er al weken naartoe. Opvallend is dat vrouwen zijn meer toe aan de lente (69%) dan mannen (53%).

Het lentegevoel
Het lentegevoel staat voor vele van ons voor langere dagen (63%), het vroeger licht worden in de ochtend (63%), fluitende vogels (61%) en we zijn blij dat we weer zonder jas de deur uit kunnen (25%).

Buiten leven
Het sombere wintergevoel verdwijnt voor veel Nederlanders bij het eerste lentezonnetje. Voor 87% van ons wekt buiten zijn in het voorjaar zelfs een gevoel van vakantie op. We zitten het liefst in onze eigen tuin of op het balkon, liever dan dat we een terrasje pakken en het bos of park ingaan.

Zonder zorgen
De komst van de lente verbetert het nationaal humeur: 89% van de Hollanders proeft de positieve stemming om zich heen zodra de lente begint. We leven op, krijgen weer zin om dingen te ondernemen en voelen ons zorgelozer.

Laat dat zonnetje maar komen!

(Bron: Onderzoek van Motivaction in opdracht van Milner.)