Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Wat is jouw momentje voor jezelf in de natuur?

Wat is jouw momentje voor jezelf in de natuur?

Health
Wat is jouw momentje voor jezelf in de natuur?

Druk, druk, druk! Wie kent dat niet? We zouden veel vaker een moment van rust moeten inlassen, even de natuur in. Zó goed voor je. Een time-out van alle drukte en verplichtingen.
Vertel ons wat jouw moment voor jezelf is. Hoe geniet jij van de natuur? Wat doet dat voor jou?

Flair samen met Edet

Hoe geniet jij van de natuur?
Tijdens een moment voor jezelf kom je tot rust. Er zijn een heleboel natuurlijke momentjes op een dag. Een kopje thee en even naar buiten staren, maar ook even relaxen tijdens een toiletbezoek. Of ga tijdens je werkpauze buiten wandelen of op een bankje zitten. Een moment om even tot rust te komen.
Wij willen graag weten hoe jij de natuur beleeft. Hoe kom jij tot rust? Hoe geniet je?
Vertel over jouw beleving van de natuur in maximaal 150 woorden en je maakt kans op een schitterend houten Edet Natuurbankje (zie foto hieronder).
Deel je verhaal onder aan deze pagina.

bankje in de natuur

5 redenen om vaker de natuur op te zoeken
De natuur geeft je realiteitsbesef
Mensen die veel buiten zijn, voelen zich gezonder dan mensen met weinig groen in de buurt. Kijken naar de natuur doet je beseffen dat je maar een klein radertje in het geheel bent en dat kan leiden tot een vermindering van negatieve emoties.
Groen maakt rustig
Mensen die veel in de natuur komen, hebben minder stress. Dat komt door de frisse lucht en de beweging, maar ook door je waarneming. Er gaat namelijk iets rustgevend uit van de steeds terugkerende verschijnselen in de natuur en het ruizen van de bomen. Dit kalmerende effect geeft jouw brein ook de gelegenheid je gedachten te verwerken.
Goed voor je fantasie
Tijdens een wandeling in de natuur kun je heerlijk je gedachten de vrije loop laten. En dan kan het gebeuren dat een oplossing voor een probleem of een creatieve vondst je zo te binnen schiet. Tegelijkertijd prikkelt zo’n natuurlijke omgeving enorm je fantasie.
Uitnodiging voor beweging
De combinatie van frisse buitenlucht, de doorbloeding van je lijf door beweging en het lentezonnetje op je huid is een weldaad voor je lichaam. En of je nu een half uurtje of een hele middag loopt: goed voor je is het zeker!
Lekkere time-out
We lijken tegenwoordig wel vergroeid met sociale media. In het bos is geen internet. Zet je telefoon uit en kies bewust voor een offline moment om jezelf even rust te gunnen.

Moment voor jezelf
Een momentje helemaal voor jou alleen. Een bezoekje aan het toilet is dat eigenlijk ook. Een aantal keren per dag, even weg uit alle beslommeringen, even een moment van bezinning. Edet, hét merk voor toiletpapier staat garant voor een comfortabele toiletervaring en voelt zich verantwoordelijk voor mensen, milieu en het zorgvuldig omgaan met de beperkte grondstoffen uit de natuur.
Edet is sponsor van Boomfeestdag. Al zestig jaar brengt de Boomfeestdag kinderen in contact met de natuur door ze een boom te laten planten. Edet vindt deze bijdrage aan een beter klimaat erg belangrijk en daarom zien we graag dat iedereen zich omringt met een eigen stukje ‘natuur’.

Zó geniet ik van de natuur!

Shoppen is altijd een goed idee