Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Ha: nagelbijten is een teken van perfectionisme!

Ha: nagelbijten is een teken van perfectionisme!

Health
Ha: nagelbijten is een teken van perfectionisme!

Kun jij het nagelbijten niet laten? Dan word je vast vaak een stresskip genoemd. Niet terecht, want wat blijkt nu uit een Canadese studie: deze ‘slechte’ gewoonte is gewoon het resultaat van je perfectionisme.

Lees ook: 4 tekenen dat je ziek bent door stress in plaats van lage weerstand

Ongeduldig
Of je nu friemelt aan je huid, op je nagels bijt of met je haren speelt, volgens onderzoekers van de universiteit van Montreal heeft het allemaal dezelfde oorzaak: je perfectionistische en ongeduldige aard. Je ontwikkelt deze gewoontes omdat je niet in staat bent om om te gaan met druk en een taak af te ronden op een ‘normaal’ tempo. Nagelbijters zijn mensen die zich snel ergeren en zich tijdens het uitvoeren van hun taken gefrustreerd, ongeduldig en ontevreden voelen, legt Dr. Kieron O’Connor uit.

Frustratie, verveling of stress?
Voor dit onderzoek werden 48 personen uitgenodigd; de meerderheid van hen waren nagelbijters of mensen die een andere vorm van compulsief gedrag vertoonden. Met een vragenlijst ging men na wanneer zij zich schuldig, geïrriteerd of boos voelden. Vervolgens werden ze in situaties geplaatst die hen stress, verveling of frustratie bezorgden.

Te veel energie
Wat bleek: de deelnemers beten méér op hun nagels wanneer ze zich verveelden of gefrustreerd raakten, dan wanneer ze onder stress stonden. Dit bewijst dat deze gewoonte géén teken is van angst of stress. Je gaat dus gewoon op je nagels bijten wanneer je het gevoel hebt dat je niets nuttig kunt doen met je te veel aan energie.

Bijt jij op je nagels? Dan is dit dus misschien wel een teken dat je aan een nieuwe uitdaging toe bent!

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

Shoppen is altijd een goed idee