Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Waarom je niet te vaak in een warm bad moet gaan

Waarom je niet te vaak in een warm bad moet gaan

Waarom je niet te vaak in een warm bad moet gaan

In bad gaan: we zijn er gek op. Lekker languit liggen in het warme water mét badschuim (en chocoladekoekjes, please) is een heerlijke ontspannende bezigheid. Toch zijn er ook nadelen aan badderen. Onze handen lijken na het nemen van een bad wel compleet verschrompeld te zijn. Daarnaast is het ook niet goed voor je huid.

Gerimpelde huid

Je kent het wel; nadat je een tijdje heerlijk hebt liggen weken, zien je handen eruit alsof je hoogbejaard bent. In deze video wordt uitgelegd waarom onze huid er zo raar uit gaat zien:

De tekst gaat door onder de video.

Nadelen

Als je aan een warm bad denkt, denk je waarschijnlijk aan relaxen, genieten, me-time, noem maar op. Toch heeft badderen ook zeker zijn nadelen. Warm water is namelijk helemaal niet goed voor je huid. Dat komt omdat warm water verdampt op je huid, waardoor het vocht en huidvetten onttrekt. Ook door het sop verlies je huidvetten, waardoor je sneller een droge huid krijgt. Daarom wordt ook afgeraden om elke dag te badderen, zeker als je van jezelf al een droge huid hebt.

Lees ook
Laat je inspireren: dit zijn de badkamertrends van 2021

Dé oplossing

Het is niet zo dat je nooit meer in bad kan, maar doe het in elk geval niet te vaak. Als je dan toch in bad gaat, is het beter om niet te lang in het water te blijven en badproducten te gebruiken op basis van olie, in plaats van zeep. Daarna kun je het beste jezelf insmeren met een body butter. Zo voorkom je een droge huid.

Voordelen

In bad gaan heeft natuurlijk niet alleen nadelen. Uit onderzoek van psycholoog Neil Morris uit 2002 blijkt dat in bad gaan psychologisch gezien juist heel goed is. Als je in bad gaat maak je het gelukshormoon serotonine aan. Ook vermindert het stress. Daarnaast zou je zelfs kunnen afvallen door in het warme water te dompelen. Je bloedvaten worden wijder, waardoor je hartslag en energie toenemen. Hierdoor verbrand je calorieën.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NSMBL, Libelle | Beeld: Giphy