Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Met déze tips krijg je ook tijdens de feestdagen een goede nachtrust

Met déze tips krijg je ook tijdens de feestdagen een goede nachtrust

Met déze tips krijg je ook tijdens de feestdagen een goede nachtrust

Tijdens de feestdagen ervaren veel mensen stress. We hebben tijdens de feestdagen namelijk vaak hoge verwachtingen qua gezelligheid en eten. Deze stress kan voor slapeloze nachten zorgen. Met déze tips krijg je ook tijdens de feestdagen een goede nachtrust. 

Slaapcoach Mark Schadenberg geeft tips:

1. Probeer zoveel mogelijk vooruit te plannen

Vaak willen we het nieuwe jaar lekker rustig beginnen. Maar daardoor ontstaat aan het einde van de decembermaand vaak wat drukte. Met als gevolg dat veel mensen stress ervaren, wat dus voor slapeloze nachten zorgt. “Bedenk nu alvast wat je gaat eten, haal de boodschappen alvast in huis”, vertelt de slaapcoach. “Zo hoef je niet alles op het laatste moment te doen.”

2. Vraag om hulp

Het is misschien soms makkelijker om alles alleen te doen. Daarnaast is het ook niet altijd even makkelijk om hulp te vragen, maar probeer dit toch wel te doen. “Je zult zien dat mensen het heel leuk vinden om je te helpen.” Bovendien staat kerst in het teken van samenzijn. Dat is toch ook veel gezelliger? “Dit geeft rust, waardoor je ’s nachts niet gaat piekeren omdat je iets vergeten bent of alles alleen moet doen.”

Lees ook
Herkenbaar? Mensen met deze drie sterrenbeelden zijn de grootste stresskippen tijdens kerst

3. Kijk uit met de kerstverlichting

Een andere boosdoener van onze nachtrust is licht. Al die kerstlichtjes binnen en buiten zijn natuurlijk heel gezellig, maar het kan er ook voor zorgen dat je ritme in de war gaat. “Al die lichtbronnen zorgen ervoor dat we niet makkelijk in slaap komen”, aldus de slaapcoach. Je kan overdag prima alle kerstlichtjes aanzetten, maar probeer ze ‘s avonds niet te lang aan te laten staan. Op deze manier kan je lichaam zich namelijk gaan klaarmaken om naar bed te gaan.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: GettyImages