Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Na een bevalling wordt het daar beneden nooit meer wat het was: feit of fabel?

Na een bevalling wordt het daar beneden nooit meer wat het was: feit of fabel?

Na een bevalling wordt het daar beneden nooit meer wat het was: feit of fabel?

Als je in verwachting bent, verandert niet alleen je levensstijl maar ook je lichaam. Daarbij kunnen de nodige vragen in je opkomen: verdwijnt die striae nog wel en hoe gemakkelijk kom je van die extra kilo’s af?

Lees ook: Kate Middleton maakt deze beslissing over haar bevalling

Dat zijn niet de enige dingen waar zwangere vrouwen zich druk om maken. Vaak vragen ze zich namelijk ook af of het nog wel goed komt met hun vagina als de bevalling eenmaal achter de rug is. Er wordt soms gedacht dat het daar beneden nooit meer wordt zoals het was, maar is dat ook echt zo?

Per persoon, per bevalling

Het is logisch dat de boel wat uitrekt; er moet immers een kind doorheen. Maar, zo schrijft HLN, het is gelukkig niet als een afgedragen sportbeha waarbij de elasticiteit voor altijd weg is. Hoe snel en goed het herstelt, verschilt per persoon en vooral per bevalling, maar na een aantal maanden is het vaak vanzelf weer in orde daar beneden. Na een tweede of derde bevalling zou dat overigens wat langer kunnen duren. De bekkenbodemspieren wat sneller strak krijgen? Dan kunnen oefeningen helpen. Maar je enorme zorgen maken, hoeft dus gelukkig niet.

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek:  www.facebook.com/flairathome

Bron: Het Laatste Nieuws | Beeld: iStock