Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Moussaka

Moussaka

Health
Moussaka

Een traditioneel Grieks gerecht: moussaka. Lekker én makkelijk te maken. Je kunt ‘m ook voorhand al maken, dan hoef je ‘m ’s avonds alleen nog maar in de oven te zetten. Kali orexi (Eet smakelijk)! 

Dit heb je nodig:

Voor 2 personen

2 tl tomatenpuree
1 aubergine
300 gr voorgekookte aardappelschijfjes of heel dun geschaafd
1 blik tomatenblokjes, 400 gr
1 kleine ui
zout/peper
1 tl tijm
1 tl basilicum
1/4 tl kaneel
evt. handje geraspte kaas

Zo maak je het:

Snijd de aubergine in plakken en bak de plakken aubergine in een pan totdat ze een beetje bruin zijn. Snipper het uitje. Fruit het uitje aan en voeg vervolgens de tomatenpuree toe. Bak de tomatenpuree 1 minuut mee en voeg dan de tomatenblokjes en de kruiden toe. Laat dit sausje nu circa 5-10 minuten pruttelen.

Vet een ovenschaal in met wat olie. Bedek de bodem met plakjes aubergine (1/3). Vervolgens verdeel je de helft van de plakjes aardappel over de aubergine en daarna de helft van de tomatensaus. Vervolgens weer 1/3 plakjes aubergine, de rest van de plakjes aardappel en de rest van de saus. Eindig met een laagje aubergine en maak het geheel af met een beetje geraspte kaas.

Zet de moussaka voor circa 25 min. in de oven (220 gr)

 

sopie_150pxEet smakelijk!

Sofie

 

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

 

 

Shoppen is altijd een goed idee