Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Hoe motiveer je jezelf om te sporten?

Hoe motiveer je jezelf om te sporten?

Hoe motiveer je jezelf om te sporten?

Jeroen Krak (Krakkie) ken je misschien van Koffietijd. Met o.a. het online platform RYB helpt mensen aan een healthy lifestyle die past bij hun eigen wensen en doelen. Voor de Fit & Gezond Flair Challenge helpt hij je met de vraag: Hoe ontwikkel ik zelfdiscipline op het gebied van sport?

Sporten met motivatie: zelfdiscipline

“Het antwoord ligt al in het woord zelf: ZELFdiscipline. Er is niemand die iets aan jouw sportmotivatie kan doen behalve jij. Ik begeleid al 13 jaar mensen en wat ik altijd hoor is: “Ik wil gespierder worden. Ik wil mooiere dit, ik wil mooiere dat.” Vaak zijn dat cosmetische doelstellingen. Cosmetische doelstellingen leiden af, je schetst een beeld van jezelf van hoe jij wilt zijn. Dat kan tot onzekerheid leiden en contra-effectief werken.

Kies een relaxed, haalbaar doel op het gebied van sport in combinatie met je dagelijks leven. Houd het simpel en begin met bewegen in het algemeen. Zet ‘bewegen’ in je agenda en zie het als een zakelijke afspraak. En ga het vooral doen. Bewegen kan op allerlei manieren, klamp je daarom niet vast aan de sportschool. Er zijn zo veel opties.

Dit kun je doen

Ga wandelen en doe bij elk bankje dat je tegenkomt een paar oefeningen. Of doe samen met vriendinnen een work-out. Ga tennissen, hockeyen of voetballen, of kies een andere leuke sport met een wedstrijdelement. Elke dag 10 minuten op een matje wat bewegingen doen om je spieren, je gewrichten en je lichaam te activeren is ook goed. Uiteindelijk ben jíj degene die het in jóúw dagelijks leven moet doen. Kies daarom iets wat jíj wilt en wat bij jóú past. De cosmetische doelstellingen komen wel zodra jij regelmaat in bewegen hebt gevonden.”

Meer hierover lezen? Doe samen met duizend andere vrouwen mee met de Fit & Gezond Flair Challenge. Wij helpen je weer fitter en happier te voelen in je lijf! Check hier alle opdrachten en tips van de challenge.