Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Monsterkater? Dan doe jij deze maand vast mee met ‘Dry January’!

Monsterkater? Dan doe jij deze maand vast mee met ‘Dry January’!

Monsterkater? Dan doe jij deze maand vast mee met ‘Dry January’!

Na een wijn-overgoten Kerstmis en die 47 glazen prosecco van gisteravond, heb je waarschijnlijk weinig aanmoediging nodig om even een beetje te minderen met de alcohol . Maar waarom zou je het deze maand niet eens rigoureus aanpakken: namelijk de hele maand geen druppel drank!

hangover

In het Verenigd Koninkrijk  – waar ze op het gebied van excessief drinken nog net een streepje op ons voorhebben – bestaat dit gebruik al wat langer en hebben ze er zelfs een naam voor: Dry January. Volgens Wikipedia is de traditie van een maand alcohol-onthouding in de jaren 90 in het leven geroepen door student Liam Kelly. Volgens een onderzoek uit 2014 stopten in dat jaar ruim 17.000 Britten volledig met drinken. In 2015 besloten ruim 2 miljoen volgens organisatie Alcohol Concern hun alcohol-inname drastisch te minderen.

Volledig afzweren?

Iedereen weet dat alcohol slecht is voor je gezondheid. Terwijl jij dit leest, met droge mond, barstende koppijn en rode ogen, kan je zelf ook wel bedenken dat een flesje wijn (vooruit, twee) niet bepaald bevorderlijk is voor je algehele conditie en mentale frisheid.

Toch is het voor veel mensen lastig alcohol volledig af te zweren, om allerlei verschillende redenen. Een goed glas gin-tonic of een frisse pint is nu eenmaal erg lekker. Borrelen op vrijdag is gezellig – let op: we zeggen hiermee niet dat niet-drinkers flauwe, ongezellige types zijn -, na een lange werkdag doet het inschenken van een ijskoud glas witte wijn deugd en zo zijn er nog wel een stuk over wat argumenten te verzinnen.

hangover

Nooit meer een druppel drinken hoeft dus heus niet, maar een maandje zonder is misschien wel het proberen waard. Onderzoek heeft bovendien uitgewezen dat een maand bewust niet – of veel minder drinken – de perfecte kickstart kan zijn voor de rest van het jaar. Met andere woorden: 2017 wordt dan misschien eindelijk het jaar waarin jij leert genieten met mate 🙂

Doe je mee? Hou dan de site in de gaten. Binnenkort online: tips om het een maandje zonder alcohol te stellen.

 

Lees ook: