Je bent hier: Home > Health > HEMA en Etos kondigen verkoop mondkapjes aan (en 3x zó maak je ze simpel zelf)

HEMA en Etos kondigen verkoop mondkapjes aan (en 3x zó maak je ze simpel zelf)

Health
HEMA en Etos kondigen verkoop mondkapjes aan (en 3x zó maak je ze simpel zelf)

Grote winkelketens als HEMA en Etos gaan op korte termijn mondmaskers verkopen op en bij stations. Albert Heijn kijkt nog naar mogelijkheden om mondkapjes aan te bieden aan klanten op relevante locaties zoals Schiphol en treinstations, aldus woordvoerders van de bedrijven.

Op tijd voor mondmaskerplicht

“Het gaat niet om medische maskers, maar om gewone exemplaren”, benadrukte de HEMA-woordvoerster. “De HEMA heeft de beschermingsmiddelen al in bezit, de inkoopafdeling liep vooruit.” Wanneer ze precies in de winkel komen, kon ze nog niet zeggen. Maar ze liggen er ruim voor 1 juni, als de mondmaskerplicht in het openbaar vervoer van kracht wordt.

Zaterdag al bij Etos

De Etos gaat in alle 550 winkels en online weer niet-medische neus-mond-kapjes verkopen. “We mikken op zaterdag aanstaande in de winkel. Er zal een maximering van drie pakjes zijn per klant zodat we zoveel mogelijk mensen beschikbaarheid geven”, aldus een woordvoerster.

Grote vraag

De HEMA verwacht dat de vraag “extreem hoog” zal zijn. Hoeveel maskers de HEMA heeft ingekocht en bij wie (en of ze kekke printjes en kleurtjes hebben zoals veel andere HEMA-producten), wilde ze uit concurrentieoverwegingen niet zeggen. Of er genoeg zijn is volgens de woordvoerster moeilijk te zeggen, maar “gun elkaar een exemplaar”.

Lees ook
Lockdown-lichtpuntjes: kabinet versoepelt maatregelen, kappers en terrassen (bijna) weer open

Zelf aan de knutsel

Wie niet wil kopen, het te lang vindt duren voor ze in de schappen liggen, niet speciaal naar een station wil voor een exemplaar, óf misgrijpt in de winkel; je kunt ook in een poep en een scheet zelf een masker fabriceren. Zélfs zonder achter de naaimachine te kruipen. We snorden drie verschillende manieren op – de één nog simpeler dan de andere – waarbij je met wat elastiekjes, een sjaaltje en zelfs een sok al een masker in elkaar flanst.

Het sok-masker (gebruik het hele paar en je kunt meteen twinnen met je partner):

Met haarelastiekjes:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Snel, makkelijk, goedkoop en handig. Ja toch niet dan? #nosewfacemask

Een bericht gedeeld door Gwen van Poorten (@gwenvanpoorten) op

En oké, ééntje waarbij je een heel klein beetje moet naaien.
Voor wie er zin in heeft: het masker mét verwisselbaar ‘filter’-vakje:

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee