Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Zo hoef je minder vaak je benen te scheren

Zo hoef je minder vaak je benen te scheren

Health
Zo hoef je minder vaak je benen te scheren

Hoe minder scheren, hoe beter: dat is ons motto. Het is een vervelend klusje en na lang bezig te zijn, kom je er buiten vaak alsnóg achter dat je een baan vergeten bent. Met deze tip hoef je minder vaak te ontharen.

Lees ook: Zorgt scheren er wel of niet voor dat haartjes sneller terug groeien

Wel zo makkelijk toch, als alles minder snel terug groeit? Dermatoloog Jennifer Chwalek geeft als tip om de dag voordat je gaat scheren al te scrubben. Zo verwijder je jouw haren zo dicht mogelijk bij de wortels. Ga dan wel voor een variant die glycolzuur, melkzuur of alfahydroxyzuur bevat om dode huidcellen te verwijderen en ingegroeide haartjes tegen te gaan.

Aan het eind

Een andere tip is om pas te scheren aan het einde van jouw douchebeurt. Door vuil en olie eerst van je huid weg te spoelen, worden de haren volledig zichtbaar en kun je ze bij de wortel weghalen. Daarnaast helpt de hitte en vochtigheid die in de douche ontstaat om de huid en het haar te verzachten, waardoor je weer gemakkelijk jouw ‘bos’ kunt trimmen. Oh en we hoeven je vast niet te vertellen dat regelmatig je mesjes vervangen ook heel belangrijk is. Toch?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Cosmopolitan | Beeld: iStock

 

Shoppen is altijd een goed idee