Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Kind niet vaccineren? Nieuw plan pleit voor minder kinderbijslag

Kind niet vaccineren? Nieuw plan pleit voor minder kinderbijslag

Kind niet vaccineren? Nieuw plan pleit voor minder kinderbijslag

Ouders mogen zelf kiezen of ze hun kinderen wel of niet laten vaccineren. Er zijn dan ook ouders die ervoor kiezen om dit niet te doen, maar daar brengen ze dan andere kinderen weer mee in gevaar. Daarom wordt er nu gepleit voor maatregelen wanneer kinderen niet worden ingeënt.

Lees ook
Barneveld start campagne voor vaccineren: steeds minder kinderen ingeënt

‘Niet inenten moet consequenties hebben’

Ouders die hun kind niet willen laten vaccineren, moeten gekort kunnen worden op hun kinderbijslag. Dat stelt Ruud Coolen-Van Brakel, voorzitter van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM) in EenVandaag. “Het niet laten inenten van kinderen moet consequenties hebben. Als korten werkt, moeten we dat doen.” Ook BOinK, de vereniging voor ouders in de kinderopvang, pleit voor verregaande maatregelen om de dalende vaccinatiegraad te keren.

Uitgebreid plan

Het IVM stelt dat er een boetesysteem moet komen voor ouders die hun kinderen weigeren te laten vaccineren en vereniging BOinK vindt dat het ouders verplicht moet worden om te melden of hun kind is ingeënt als het naar de kinderopvang gaat. In het najaar komt staatssecretaris Paul Blokhuis met een uitgebreid plan om het aantal vaccinaties omhoog te krijgen.

Wat vind jij van dit plan? Op Twitter is de discussie al losgebarsten:

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: iStock