Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Minder kans op een burn-out? Probeer dan elke dag 6 minuten te lezen

Minder kans op een burn-out? Probeer dan elke dag 6 minuten te lezen

Minder kans op een burn-out? Probeer dan elke dag 6 minuten te lezen

Steeds meer mensen krijgen last van burn-outs. Het coronavirus dat op kwam zetten afgelopen jaar hielp niet mee, want er kregen juist door het thuiswerken nóg meer mensen dergelijke klachten. Dat de maatregelen versoepelen is fijn, maar je burn-outklachten worden er niet direct mee geholpen. Toch is er wel iets concreets wat je ertegen kan doen, namelijk een boek lezen. Als je dit elke dag zes minuten doet verminder je de kans op een burn-out aanzienlijk. 

Burn-out

Wanneer je tegen een burn-out aanzit, krijg je te maken met zowel lichamelijke als mentale symptomen. Zo ervaar je veel stress, heb je last van vermoeidheid en kun je met slaapproblemen te maken krijgen. Hier lees je alle precieze symptomen van een burn-out. Steeds meer bedrijven merken dat hun werknemers onder een burn-out doorgaan en proberen hier oplossingen voor te vinden. Zo stuurde LinkedIn zijn werknemers op een verplichte vakantie en experimenteert Spanje met een 4-daagse werkweek. Doet jouw werkplek nou nog niets aan het voorkomen van een burn-out? Probeer dit dan zelf te doen door 6 minuten per dag een boek te lezen.

Lees ook
Kleurencursus: deze vrolijke tinten helpen je herstellen van een burn-out

Lezen van een boek

Een onderzoek van de University of Sussex toonde namelijk aan dat het lezen van een fictief boek voor zes minuten, het stressniveau van een mens aanzienlijk verlaagt met zo’n 68 procent. Door het lezen van een boek, maak je je hooft leest waardoor je innerlijke en mentale rust creëert. Ben je de laatste tijd wat onrustig in je hoofd? Schaf dan een paar boeken aan en plan elke dag zes minuten leestijd in. Wedden dat jij je gelijk een beter mens voelt?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Viva | Beeld: