Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Denise blogt: Mijn eerste keer op Tinder

Denise blogt: Mijn eerste keer op Tinder

Denise blogt: Mijn eerste keer op Tinder

Tinder. Ik kende de verhalen erover natuurlijk en wist hoe het bekendstond, maar zelf had ik me er nog nooit in verdiept of er iets mee gedaan. Überhaupt had ik nog nooit aan internetdaten gedaan. Toen het net uit was met de vader van mijn kinderen kwam ik vanzelf genoeg leuke mannen tegen. Toen ik rond de dertig was zag ik ze nooit, maar nu leek het wel alsof er ineens een nieuwe lichting was aangekomen.

Hoe dan ook, ik genoot van mijn herwonnen vrijheid, maar ik was niet serieus op zoek; ik had al genoeg aan mijn hoofd. Een beetje nieuwsgierig was ik er echter wel naar. Eén keer had ik meegekeken met een vriendin die op Tinder zat en die het zelfs in het buitenland actief gebruikte, maar verder kende ik eigenlijk niemand die erop zat. Dacht ik.

Tijdens de opening van een Portugees pop-uprestaurant raakte ik samen met een collega-blogger aan de praat met twee andere genodigden. We dronken nog iets na op de Grote Markt en op de een of andere manier kwam het gesprek op Tinder.

‘O, dat stel ik wel even voor je in,’ zei de jongen met wie we aan tafel zaten.

Nou ja, waarom ook eigenlijk niet. Hij klikte wat, gaf me mijn telefoon terug om mijn wachtwoord in te voeren (wat, ging dat via Facebook?) en voor ik het wist stond het erop.

Ik kon kiezen binnen hoeveel kilometer ik wilde zoeken en in welke leeftijdscategorie. Nou ja, als het toch niet serieus was kon ik net zo goed vanaf een jaar of 30 kijken, toch? Oké, 33 dan. Tot en met? Nou ja, doe maar 49. Sorry voor de leuke vijftigplussers die er uiteraard ook zijn.

‘En nu zien niet al mijn Facebookvrienden wat ik uitspook, mag ik hopen?’ zei ik. ‘Dat niet, maar je kunt wel zien of je eventueel gemeenschappelijke vrienden hebt. Je kunt naar links of rechts swipen, of gewoon het hartje of kruisje gebruiken.’ zei de jongen. Dat laatste doe ik, ik ben als de dood dat ik iemand per ongeluk de verkeerde kant op swipe. Een vriendin die ik het later liet zien swipete al een hele leuke weg (O nee!), maar per ongeluk een griezel liken wil je al helemáál niet.

Als je iemand leuker dan leuk vindt, kun je een superlike geven, een ster. Dat kan één keer per dag begreep ik en als je pluslid bent (betaald is dat) vaker. Als je elkaar toevallig allebei een hartje hebt gegeven (of dezelfde kant op hebt geswiped) dan heb je een match. ‘It’s a match!’ verschijnt dan in beeld. En hup, dan kun je meteen beginnen met chatten via de speciale app.

Meteen al de eerste ochtend heb ik een match. Een leuke gast die ik volgens mij weleens ergens gezien heb. Een surfer. Maar hij houdt van yoga en van paarden en laat ik nou helemaal níet van yoga houden. En paarden vind ik eng.

Ook heb ik al meteen een SuperLike binnen. Leuk! Nieuwsgierig kijk ik wie het is. Oeps, het is een vader van school. Ik ken hem van gezicht. Ik twijfel. Nee, bij twijfel niet doen. Laten we het leven maar niet ingewikkelder maken dan het al is.

Ik kijk verder. Wat voor types zie je er nou eigenlijk? Nou, een paar leuke, maar verder staan er toch wel heel veel griezels op hoor. Die foto’s soms. Dat bedoel ik niet onaardig, ik bedoel niet onknap, ik bedoel meer dat je ziet hoe ‘fout’ ze zijn.

Of je ziet juist niks; dan zie je iemand op foto 1 met zonnebril, op foto 2 met duikbril en op foto 3 met skihelm. Of alleen maar foto’s van mooie bestemmingen (wat ik dan natuurlijk wel weer leuk vind) zonder de persoon zelf erop. Niet echt betrouwbaar. Of deze: Mijn gezicht is niet zichtbaar, niet omdat ik bezet ben maar het heeft een andere reden. Vertel ik je graag bij een match. Aha.

Wat je het meest ziet? Motoren! Niet normaal! Zijn er ook nog mannen die géén motor hebben? Op de motor, naast de motor, voor de motor… Sorry, maar op mij maakt het geen indruk. Foto’s met honden en muziekinstrumenten ook niet. Maar goed, anderen kicken daar misschien wel op. Dat kan ik me dan wel weer voorstellen.

Auto’s niet zo veel. Wel heel veel mannen met snowboards, kiteboards, racefietsen en boten. Opvallend veel marathonlopers ook. En wat doen er ineens veel mannen aan yoga! Mannen in helicopters ook, en in stadions. En heel veel mannen met tattoos. Of met hun kinderen; dat zou ik sowieso niet doen. Of met hun net niet helemaal erafgeknipte ex erop.

Totdat je iemand ziet met én een leuke kop én een mooie naam en ook nog eens roots uit twee mooie landen. Half Argentijns, half Zuid-Afrikaans… Of die leukerd die zijn instagramaccount aan Tinder gekoppeld heeft waar alléén maar selfies op staan. Weg ermee!

Of die allerknapste die maar 2 km uit de buurt blijkt te wonen. Maar die dan wel weer een heel vreemde tweede foto heeft, voorover gebogen in de sportschool met een halter in zijn nek. Match? O, help! Of die sexy en zwoel maar ook een beetje eng kijkende H.

Soms roept alles in je ‘Nee!’ en soms is het maar goed dat er nog een foto bij zit. Denk je bij de eerste: wel aardig, zie je de volgende foto en denk je: ieks! Oké, het is puur op uiterlijk, maar het zegt vaak toch echt wel wat. Soms heb ik er echt een heel naar onderbuikgevoel bij: is dit een psychopaat?

En sorry dat ik het zeg, maar er staan toch ook wel heel simpele mannen op. Prima, maar ik zoek ze niet. Die beschrijvingen… Niet dat ik een bijzondere beschrijving heb (ik heb maar even snel iets opgeschreven), maar met iemand die ‘me werk’ schrijft, ‘bioscoopie’ of ‘zaamen op de bank’, sorry, daar kan ik echt niet mee daten, ook niet voor één keer.

Ik verbaas me soms echt over wat ze in hun profiel schrijven. Deze bijvoorbeeld: vrijwilligerswerk in Afrika is een afknapper. Nou ja! Of van die mannen met rare gewoontes: prakt avondeten doorelkaar. Heel sexy.

Wat ik verder tegenkwam? Ik lachte me slap! Een greep eruit: Niet op zoek naar stevige of zweverige types. Hekel aan kleine hondjes met jasjes aan. (Haha!) Katten zijn geweldige dieren voor op een boerderij. Je kan alle kanten op. (Help.) Ik ben een feestbeest geweest. (Eh, eerst maar even een testje doen?) Kan goed bij mijn gevoel. Fan van vakantie. De ideale man. (Uiteraard.)

Vaak ligt het er wel heel dik bovenop: iemand die ‘goede billen’ wil bijvoorbeeld. Of nog duidelijker: een date, meer niet. Of juist andersom: als je voor lange tijd met dezelfde vent wil daten hoop ik op je berichtje. Ik zoek geen sex!!!! Of een ‘singel’ met een roos op een bed die ‘geen’ onenightstands wil. Ja ja.

Het kan overigens altijd nog erger. Ik citeer: If you want spirit alchemy I’m the f**k**g Master Merlin. (Tsss…) Of: Zou leuk zijn als ik een leuke babygirl zou ontmoeten die een leuke Daddy zoekt.

(Pardon?) Nee, dank u, doe dan maar iemand die alleen maar schrijft: Koffie…? Daar kon ik tenminste om lachen, alleen vond ik die dan net weer niet zo leuk.

Eigenlijk zie ik vooral 5 categorieën: 1. de foute ‘ik wil maar 1 ding’ mannen. 2. de serieuze sullen. 3. de echte engerds. 4. de sportieve knappe mannen met het vrije leven (die vast geen vastigheid willen of die je nooit alleen hebt). En 5. de misschien wel echt leuke. (Maar dat is veruit de kleinste categorie.)

Ik klik bijna iedereen weg, maar vond er een paar uit categorie 4 en 5 die redelijk oké lijken, maar zelfs daar prik je niet altijd meteen doorheen. Hoe dan ook, ik heb een paar matches waar mijn hart wel iets sneller van ging kloppen, maar wat moet ik ermee? Tot openhartige of zwoele chatsessies is het nog niet gekomen, tot vurige dates al helemaal niet. Ik heb überhaupt nog niks afgesproken. Want wat wil ik nou eigenlijk?

Ik kwam ook bekenden tegen, en mannen die ik vaak zie maar van wie ik niet wist dat ze vrij waren; dat zijn ze misschien ook niet, dus daar ga ik niet aan beginnen. Ook veel mannen met wie ik 2, 3 of soms wel 7 gemeenschappelijke vrienden blijk te hebben! Met eentje zelfs 29! Dat je die dan nog nooit in real life tegen bent gekomen is best wel wonderlijk.

Het verbaast me trouwens hoe ontzettend véél mannen erop staan. Zelfs als je maar 3 of 5 km invoert (zoals ik heb gedaan) lijkt het aantal mannen onuitputtelijk. Ze blijven maar komen. Een oneindige hoeveelheid enge mannen en een paar leuke.

Ondertussen ben ik trouwens wel héél benieuwd naar wat voor vrouwen er op Tinder staan. Jammer dat je dat niet kunt zien. Is er een stiekeme man die hier meeleest die daar wat over kan vertellen? 😉