Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Met deze trend sta jij niet voor paal: aquapaaldansen is dé trend van dit jaar

Met deze trend sta jij niet voor paal: aquapaaldansen is dé trend van dit jaar

Met deze trend sta jij niet voor paal: aquapaaldansen is dé trend van dit jaar

Het is dé nieuwe trend en ook nog eens goed voor je gezondheid. Aquapaaldansen is het helemaal. Waarom? Om deze redenen zou jij deze nieuwe trend ook eens moeten proberen. 

Aquapaaldansen

Paaldansen begon in de jaren ’80. Het was een populaire bezienswaardigheid in veel Canadese stripclubs. Paaldansen is een zware sport om te beoefenen en moeilijker dan je denkt, omdat je sterk én lenig moet zijn. Het is zowel een vorm van cardio als krachttraining. Ook al was het nog zo zwaar, paaldansen werd een heuse trend. Het paaldansen werd na een tijdje ook in Europa beoefend en Nederland heeft er zelfs kampioenschappen voor gehouden. De Nederlandse Dineke Minten heeft haar paaldanskunsten zelfs op wereldniveau uitgeoefend. Inmiddels heeft het paaldansen een nieuwe vorm gekregen: aquapaaldansen. De naam zegt het al, aquapaaldansen is paaldansen in het water.

Minder blessures

Aquapaaldansen heeft vele voordelen. Met zwaartekracht heb je niks te maken, omdat je in het water ligt. Je hebt hierdoor veel minder kans op blessures. In het zwembad is er water genoeg om je op te vangen, dus mocht je uit de paal vallen dan heb je nergens last van. Want geef toe: paaldansen doe je liever niet boven een harde ondergrond, toch? Het water maakt aquapaaldansen dan ook een stuk veiliger dan normaal paaldansen.

Lees ook
Dit zijn de beste dingen om te eten na het sporten

Calorieën verbranden

Er is nog een heel belangrijk voordeel aan aquapaaldansen. Je verbrandt er namelijk hartstikke veel calorieën mee, omdat je spieren flink worden getraind. Ook al ziet aquapaaldansen er niet zo sexy uit als paaldansen in een stripclub, het is zeker de moeite waard om deze trend een keertje te proberen. En wie weet ben je na een aantal keer aquapaaldansen wel helemaal klaar voor een paal ‘op het droge’!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: Getty Images