Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Met bier, geiten of in de lucht: 4x yoga maar dan nét even anders

Met bier, geiten of in de lucht: 4x yoga maar dan nét even anders

Met bier, geiten of in de lucht: 4x yoga maar dan nét even anders

Yoga kennen we als de sport waar je helemaal zen van wordt. Traditioneel gezien in comfortabele kleding en met een matje, ergens in een zaal of parkje. Is dat jou allemaal iets te zen en te gewoontjes? Denk dan eens aan Rageyoga, Beeryoga of Goatyoga.

Lees ook: Deze beginnersfouten maakt iedere yoga newbie- en zo voorkom je ze!

Rageyoga 
Woede en yoga lijken niet bepaald de beste combi, maar de Canadese Lindsay Ostrace zweert erbij. Zij ontwikkelde rage yoga, waar je zen wordt door het drinken van bier en keihard te schelden.

Ze kwam op het idee toen ze tijdens een gewone yogales struikelde. Ze schold flink en merkte hoe dat opluchtte. Volgens Ostrace hoeft het allemaal niet zo stil en strak te zijn, maar kun je veel meer ontspannen wanneer je je helemaal laat gaan.

Goatyoga
Deze trend is de ultieme yoga-vorm voor dierenliefhebbers. De Amerikaanse Lainey Morse begon ermee, maar inmiddels kun je ook in Amsterdam al sporten met geitjes. Terwijl jij de downward dog doet, springt er een dwerggeitje op je rug. Het doel? Door het contact met geiten maak je het ontspannende hormoon ocytocine aan en daarnaast brengt de interactie veel plezier.

Aerialyoga
Van dit lijstje is Aerialyoga waarschijnlijk het meest ‘gewoon’. Bij deze vorm van Yoga hang je in een doek terwijl je oefeningen doet. Volgens de fans ontlast het je spieren in de rug, nek en schouder. Aan het eind van een lesje mag je nog even zweven in je eigen cocon, een ultiem zen-moment.

Bieryoga  
De Duitse Jhula en Emily bedachten bieryoga. Zij volgden allebei een opleiding tot yogadocente, maar misten nog iets. De twee deelden zowel een passie voor yoga als een passie voor bier en besloten de twee te combineren.

Tijdens een les drink je twee biertjes en dat zou moeten zorgen voor een gelukzalige ervaring. “Wij nemen het gedachtegoed van yoga en het plezier van bier drinken heel serieus. We denken dat een combinatie van die twee een zo hoog mogelijk bewustzijn creëert,” vinden Jhula en Emily.