Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Marianne leeft 1 jaar als holbewoonster

Marianne leeft 1 jaar als holbewoonster

Marianne leeft 1 jaar als holbewoonster

Ze wast haar haren niet meer en loopt altijd en overal op blote voeten. Marianne van Dijk (30) leeft als een holbewoonster. “Je kont afvegen met blaadjes? Werkt prima.”
Ze wast haar haren niet meer en loopt altijd en overal op blote voeten. Marianne van Dijk (30) leeft als een holbewoonster. “Je kont afvegen met blaadjes? Werkt prima.”

“Ik wil niet de hele dag achter mijn laptop zitten”, zegt journaliste Marianne van Dijk in een filmpje op haar website. “Ik wil anders gaan leven. Ik ga als een holbewoonster leven.”

Eerder deed ze het al voor zestig dagen. “Maar nu wordt het serieuzer, groter, beter”, aldus Marianne. “Want ik ga dit doen voor een heel jaar.”

Marianne stelde een aantal regels op om te kunnen leven zoals holbewoners 40 duizend jaar geleden deden.

De regels voor Mariannes ‘Flintstone-leven’:
1. Ik zoek mijn eigen eetbare planten buiten.
2. Ik doe alles op blote voeten.
3. Ik gebruik zo min mogelijk elektriciteit.
4. Ik heb gadgetvrije weken.
5. Ik eet wanneer ik honger heb (er zijn geen ‘etenstijden’).
6. Ik eet met mijn handen.
7. Ik drink niet uit glazen.
8. Ik gebruik geen shampoo.

“Het was soms zwaar om alles te moeten lopen in Amsterdam”, zegt Marianne. “Je doet niet zo snel meer allerlei klusjes her en der in de stad, je doet er maar één.” Ook wast Marianne haar haren niet met shampoo of andere haarproducten. “Dat is helemaal niet zwaar of vies: het ziet er juist goed uit! Ik spoel het wel met koud water, daardoor wordt het niet vettig.”

Grot
Haar huis zal er steeds meer uit gaan zien als een echte grot en ze gaat eten uit de natuur en jagen. Ook zal ze haar buren op zoeken: dat soort contacten waren erg belangrijk in de oertijd.

Dan ontbreekt er nog een ding in haar ‘oerleventje’: een man. Marianne geeft dan ook aan dat ze ook nog op zoek is naar een leuke caveman.

Check in deze video Mariannes haar:

Bekijk hier Mariannes introductiefilmpje: