Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Een maand geen alcohol? Zo hou je het vol!

Een maand geen alcohol? Zo hou je het vol!

Een maand geen alcohol? Zo hou je het vol!

Als jij deze maand hebt besloten om geen druppel alcohol meer te drinken, is de kans groot dat je het inmiddels een beetje moeilijk begint te krijgen. Tuurlijk, afgelopen zondag was je nog vastberaden en maandag waarschijnlijk ook – maar toen was je waarschijnlijk ook nog brak (of dronken) van Oudejaarsavond.

Inmiddels zijn we een paar dagen verder, staat met een beetje optimistische levenshouding “het weekend alweer voor de deur” en lonkt die fles Pinot gevaarlijker dan ooit als je thuis op de bank ploft na een lange dag vol vervelende mails.

ABC Network tired exhausted the middle patricia heaton

Zwicht niet! Een maandje niet drinken gaat je écht goed doen, ook als je letterlijk op 1 februari om 00.01 al met een shotje in je hand staat (slecht plan, want direct stomdronken). Een maand niet drinken maakt je hoe dan ook bewuster van je drinkgedrag en geeft vooral je arme levertje een beetje rust.

Lees hieronder 4 dingen die je kan doen als je je bijna niet meer kunt beheersen.

1 Tel uit je winst

Hou bij wat je normaal gesproken zou drinken en noteer het in euro’s. Paar flesjes wijn doordeweeks, je lievelingscocktail x 2 op vrijdagavond.. Trakteer jezelf aan het einde van de week op iets nieuws van het geld dat je hebt bespaard. Of zet het, nu je toch verstandig bezig bent, op een spaarrekening.

GIPHY Originals money cash rich paid

2 Betrek je vriend(in) in de ellende

Overtuig je stapmaatje of liefje om mee te doen met je alcohol-detox. Gedeelde smart is immers halve smart en bovendien wijst onderzoek uit dat een motiverende vriend of vriendin precies datgene is waar mensen met weinig doorzettingsvermogen bij gebaat zijn.

celebs reality tv snooki pregnancy jwoww

3 Omarm the smugness

Schep tegen vrienden die nog wel drinken op over dat je a) zo veel beter slaapt b) oneindig veel productiever bent c) zo’n prachtige huid hebt d) intenser van het leven geniet en de ultieme uitsmijter “geen alcohol nodig hebt om het leuk te hebben hoor”. Maakt dat je populairder? Nee, maar het gezelligheidsdrinken is stukken makkelijk te weerstaan als je toch nooit meer wordt uitgenodigd.

fabulous hair flip nicole richie smug

4 Doe iets anders!

Hou jezelf bezig. De avonden die je normaal gesproken aan de bar hangt, kan je nu spenderen in de bioscoop, het theater, bij je pasgeboren neefje of (komt ‘ie hoor) de sportschool. Wie weet hou je aan dat hele niet drinken nog een stel stevige spierballen over.

reactions mila kunis nodding disbelief oh really

 

 

Lees ook: