Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Hoe maak je (nieuwe) vriendinnen?

Hoe maak je (nieuwe) vriendinnen?

Hoe maak je (nieuwe) vriendinnen?

Misschien is het voor jou vanzelfsprekend, maar het maken van nieuwe vrienden is niet voor iedereen makkelijk. Je bent verlegen, onzeker over hoe je iemand moet benaderen, je bent het vertrouwen in de vriendschap verloren of in een nieuwe stad gaan wonen. Er zijn genoeg redenen waarom het lastig kan zijn. Dus hoe maak je vrienden? Flair geeft daarom tips hoe je makkelijker nieuwe vrienden maakt!

Treed buiten je comfort zone

Misschien wel de beste manier om nieuwe vriendinnen te ontmoeten, is door buiten je comfort zone te treden en nieuwe activiteiten te ondernemen. Hierdoor ontmoet je meteen mensen die je normaal gesproken niet tegenkomt. Een nieuwe uitdaging komt ook nog eens je stemming ten goede, waardoor je waarschijnlijk ook eerder en makkelijker een conversatie start.

Gedeelde interesses

Gedeelde interesses brengen mensen ook samen. Ben je bijvoorbeeld dol op wijn? Ga dan op een wijncursus bij jou in de buurt en ontmoet meer mensen die ook iets met wijn hebben. Het grote pluspunt voor mensen die verlegen zijn, is dat je over een gespreksonderwerp niet na hoeft te denken, waardoor je sneller een conversatie start. Bovendien voel je je er waarschijnlijk ook makkelijker bij. Denk ook eens aan vrijwilligerswerk of aan een kook- of boekenclub.

Word lid van een sportclub

Misschien het advies dat je het meest hoort of leest, is je aansluiten bij een sportclub. Een veelvoorkomende misvatting is dat je echt goed moet zijn om je aan te sluiten bij een sportclub. Niet alle teams zijn zo competitief. Vooral bij de teams met een laid-back houding maak je snel nieuwe vrienden, omdat het vooral gaat om de gezelligheid na afloop. Maar een sportclub is niet de enige manier om nieuwe mensen te ontmoeten, als je muzikaal bent aangelegd, is ook een band of een koor een goede optie.

Hoe maak je vrienden via internet?

Behalve daten kun je ook via het internet nieuwe vriendinnen zoeken. Er zijn verschillende websites waar je een profiel kunt aanmaken om in contact te komen met mensen in je omgeving of gedeelde interesse. Hieronder een aantal websites:

www.wannabefriends.nl
www.findafriend.nl
www.vriendinvoorjou.nl

Ook kun je je aanmelden voor de vriendinnengroep van Margriet via Facebook.

Heb jij ook nog een tip hoe je nieuwe vriendinnen maakt?