Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Maak jij ’s ochtends je bed op? Goed nieuws!

Maak jij ’s ochtends je bed op? Goed nieuws!

Maak jij ’s ochtends je bed op? Goed nieuws!

Als kind wilden we het karweitje nooit doen, maar wat blijkt: het is juist goed als je ’s ochtends je bed opmaakt. Het maakt ons namelijk productiever én gelukkiger! 

Bed opmaken

Wie haar bed opmaakt heeft namelijk in de ochtend dan al het gevoel iets te hebben bereikt. En dat motiveert ook om alle andere taken gedurende de dag te voltooien, of dat nu in huis is of op kantoor.

Nog iets: een opgeruimde kamer (lees: opgemaakt bed) is een opgeruimd hoofd. Door deze kleine taak elke ochtend uit te voeren, oogt de slaapkamer een stuk netter en dat zorgt voor minder stress.

Uit een onderzoek onder 68.000 mensen is gebleken dat 59 procent nooit het bed opmaakt. 29 procent neemt er wel de tijd voor en 12 procent betaald de schoonmaker of hulp in huis om het te doen. Van de groep die wél het bed elke ochtend opmaakt, voelt 71 procent zich een stuk gelukkiger. Van de niet-bedopmakers geeft 61 procent aan zich ongelukkig te voelen. Ook is gebleken dat de wel-bedopmakers vaker sporten en daardoor beter slapen.

Dus… HUPS, vanaf morgen steevast het bed opmaken voor je de deur uitgaat. En ach, het is eigenlijk zo gepiept nietwaar? Succes!

 

Lees ook: Je bed opmaken terwijl je er nog in ligt