Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Maak jij deze veel voorkomende kapselfouten?

Maak jij deze veel voorkomende kapselfouten?

Maak jij deze veel voorkomende kapselfouten?

pluizig-haar

Glanzend en gezond haar is het streefdoel van bijna elke beautyminnende vrouw. En daar doen we dan ook heel wat voor, van uren eerder uit bed om te föhnen tot het aanschaffen van peperdure shampoos. Maar let op, want sommige onderdelen van je badkamerroutine beschadigen je haar juist!

 Je slaap en voeding verwaarlozen

Veel vrouwen vergeten dat de gezondheid van hun haar ook afhankelijk is van de gezondheid van hun lichaam. Als je niet genoeg slaap krijgt, ongezonde voeding verkiest en constant gestresst bent, zullen je haarvezels zwakker worden en meer beschadigd raken door het gebruik van de stijltang en algemene milieuvervuiling. De oplossing: je levensstijl drastisch omgooien en drie tot zes maanden geduld hebben voor je het resultaat op je haardos ziet.

 

Pff.. Drastisch je leven omgooien is misschien effectief, maar ook overdreven. Gelukkig zijn ook minder drastische oplossingen op kortere termijn:

Wrijven met die handdoek

 

Je bent waarschijnlijk opgegroeid met het idee dat je je handdoek na het douchen goed over je haar moet wrijven om er zo veel mogelijk vocht uit te krijgen. Veel vrouwen denken dan ook dat het geen kwaad kan en dat het haar zichzelf wel herstelt. Niets is minder waar! Wrijving zorgt ervoor dat je haar afbreekt en als de haarfollikel kapot is, blijft dat zo. Bovendien zal je coupe er dof uitzien. Je kan je haar beter voorzichtig ‘droogknijpen’ met je handdoek.

 

Een borstel door je haar trekken

Je hebt het vast ook al gedaan: je hebt niet veel tijd meer, dus je trekt die borstel dan maar met geweld door je haar, met een beetje pijn en een borstel vol afgebroken haren als als gevolg. Klinkt redelijk fout, niet? Zo’n actie trekt haren uit de follikel, waardoor het afbreekt. Het wordt zelfs nog erger wanneer je haar nat is, want dan breekt het nog makkelijker af. Gebruik dus liever een kam met wijde tanden en een gladmakende spray of lotion om de knopen uit je haar te kammen. Werk daarbij van onder naar boven toe. Kam dus eerst je haarpunten uit en eindig bij de haaraanzet.

 

Je haardroger op dezelfde temperatuur houden

We weten allemaal dat hete lucht je haar beschadigt, maar soms moeten we nu eenmaal föhnen. Het is wel zaak om je haardroger correct te gebruiken, anders eindig je met een coupe stro. Wanneer je haar al wat begint te drogen en jij nog steeds hete lucht gebruikt, zal je niet alleen het douchewater, maar ook het inwendige vocht uit je haar blazen. Zet de temperatuur van de haardroger dus steeds een beetje lager naar het einde van de föhnbeurt toe.

 

Haaraccessoires op nat haar gebruiken

Nat haar is sowieso zwakker, en als je het dan ook nog eens samenbindt met een elastiekje, is de kans groot dat het afbreekt. Hetzelfde gaat op voor spelden, zeker als je daarmee in je bed kruipt. Die zullen het haar niet meteen afbreken, maar wel zodanig verzwakken dat dat wel het gevolg kan zijn.

Je haar geen pauze gunnen

Als je je haar elke dag blootstelt aan warmte in de vorm van een haardroger of stijltang, zal dat voor meer stress in je haar zorgen en uiteindelijk veel schade toebrengen aan je lokken. Wat je kan doen? Op zijn minst één dag per week helemaal niets aan je haar doen, zodat het kan bijkomen. Luie zondagen zijn daar ideaal voor!

haar

copyright: giphy

 

Lees ook:

 

Bron: flair.be