Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Maak je omgeving gelukkig met 7 complimentjes die niet over uiterlijk gaan

Maak je omgeving gelukkig met 7 complimentjes die niet over uiterlijk gaan

Health
Maak je omgeving gelukkig met 7 complimentjes die niet over uiterlijk gaan

(copyright: Veer)

Het is wetenschappelijk bewezen dat een complimentje krijgen even belonend kan voelen als cash geld ontvangen. Maar ook complimentjes geven, kan je gelukkig maken. Deze complimentjes gaan eens níét over het uiterlijk, om het net wat specialer te maken.

‘Je kunt zo goed luisteren.’
Vandaag de dag gaat alles snel snel snel. Een vriendin die de tijd neemt om écht te luisteren is dus een echte zegen. Let eens op welke van jouw vriendinnen oprecht moeite doen om je verhaal te begrijpen en vertel hen dat je dat waardeert.

‘Je bent zo’n sterk persoon.’
Heb jij een vriendin die een moeilijke periode heeft doorstaan? Complimenteer haar daar dan eens over. Troost en steun bieden tijdens zware tijden is nodig, maar ook als het wat beter gaat, kun je haar aanmoedigen met zo’n complimentje.

‘Jij kunt me echt laten lachen.’
Beter dit compliment dan ‘Wat ben je grappig.’ Het toont aan dat de persoon in kwestie jou specifiek aan het lachen brengt en dat dat voor jou bijzonder is.

via GIPHY

‘Je bent een heel goede vriendin.’
Je beste vriendin zal het waarschijnlijk wel weten. Maar vertel je ook je andere vriendinnen wel eens dat je hun vriendschap op prijs stelt? Schenk aandacht aan wie echt voor je klaar staat en spreek hen erop aan.

‘Ik voel me goed als ik met jou gepraat heb.’
Vrouwen praten overdag gemiddeld vijf uur, maar veel van die tijd gaat enkel naar korte praatjes zonder veel betekenis. Een goede gesprekspartner is goud waard, dus zet de mensen met wie jij echt graag praat eens in de bloemetjes.

‘Jij inspireert me.’
In plaats van stiekem jaloers te zijn op die ene vriendin/collega/kennis die alles heeft, kun je haar een compliment geven. Laat je inspireren door anderen in plaats van je te vergelijken en minder te voelen.

‘Ik kan mezelf zijn bij jou.’
Ben ik te luid, ben ik te stil, kan ik nog een glas water drinken of moet ik vertrekken? Niets zo vermoeiend als de angst om jezelf te zijn. Als jij je echt thuis voelt bij iemand, is dat zeker een complimentje waard.

via GIPHY

Bron : Huffington Post

Door Chloé Spruyt

Shoppen is altijd een goed idee