Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Zo maak je groene smoothies!

Zo maak je groene smoothies!

Zo maak je groene smoothies!

Krijg je het maar niet voor elkaar om de dagelijkse hoeveelheid groente en fruit binnen te krijgen? Start dan eens met het maken van overheerlijke groene smoothies op basis van fruit en groente. Hierbij drie recepten uit het boek 70 groene smoothies om kennis te maken!

Wist je dat groene smoothies je op weg kunnen helpen om je persoonlijke doelstellingen te behalen. Denk aan meer energie, gewichtsverlies, een stralende huid, minder trek in zoetigheid, een stabiele bloedsuikerspiegel, een verbeterende weerstand. Het fijne is dat het nauwelijks moeite kost, want je hoeft alleen maar bladgroente, fruit en water in een blender te doen.

Tropische koriander 

Wat heb je nodig?
– 150 gram ananas
– 1 mango
–  ¼ limoen (zonder schil)
– 100 gram koriander
– (kokos)water naar behoefte

Zo maak je het!
Doe het fruit in de blender, voeg (kokos)water tot 2/3 hoogte van het fruit en blend tot een egale massa ontstaat. Voeg daarna de koriander toe en blend nogmaals. Voeg desgewenst meer water toe.

Oh paksoi

Wat heb je nodig?
– 240 gram paksoi
– 1 appel
– 1 peer
– water naar behoefte

Zo maak je het!
Snijd de groente en fruit in stukjes en doe ze in de blender. Voeg naar behoefte water toe en blend tot je een mooie romige en egale smoothie hebt.

Citrus smoothie

Nodig:

– 150 gram spinazie
– 2 sinaasappels
– 1 banaan
– ½ – 1 kop ananas
– water naar behoefte
– eventueel ijsklontjes

Zo maak je het!

Doe het fruit in de blender, voeg water toe tot dezelfde hoogte als het fruit en blend tot een egale massa ontstaat. Voeg daarna de spinazie toe en blend nogmaals. Voeg desgewenst meer water toe.

groene-smoothies

Deze recepten zijn afkomstig uit het boek 70 Groene Smoothies van     Marjolijn van der Velde. Het boek is te bestellen voor € 23,95 via Bol.com. 

 

 

 

 Kijk voor meer smoothie recepten in het Dossier ‘Smoothies maken’ >>

Foto smoothie: Cameron Studio / Lieke Heijn & Pim Janswaard