Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Sla je lunch vaak over of eet je een vette hap? Dat kun je beter niet doen

Sla je lunch vaak over of eet je een vette hap? Dat kun je beter niet doen

Sla je lunch vaak over of eet je een vette hap? Dat kun je beter niet doen

Even snel achter je bureau een cracker eten of de lunch helemaal overslaan omdat je ‘even geen tijd hebt’. Klinkt herkenbaar in de oren? Ralph legt je uit voor de Fit & Gezond Flair Challenge het belang van lunchen uit. 

Vette of snelle hap

Ralph:”De grootste lunchfout die mensen (en bedrijven maken) is te karig te eten. Dit zie je ook vaak in bedrijfskantines. De keuze is vaak of een vette hap, of een salade die alleen uit wat groenvoer en een beetje kip of vis bestaat. Als je de zogenaamd gezonde keuze neemt, heb je vervolgens na een uur al trek en ben je daarna de rest van de middag op zoek naar snaaigoed.”

Compenseren

“Meestal ga je zo compenseren dat je aan het eind van de dag meer hebt gegeten dan wanneer je wel een stevige lunch hebt gegeten. Zorg dat de lunch dus genoeg vult en lang verzadigt. Een salade zou dus bijvoorbeeld ook rijst, peulvruchten of aardappel moeten bevatten om dit effect te geven. Eet bij de lunch dus meer van het goede waardoor je de rest van de dag minder van het slechte zult eten.”

Meer hierover lezen? Doe samen met duizend andere vrouwen mee met de Fit & Gezond Flair Challenge. Wij helpen je weer fitter en happier te voelen in je lijf! Check hier alle opdrachten en tips van de challenge.