Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Liefde gaat blijkbaar écht door de maag

Liefde gaat blijkbaar écht door de maag

Health
Liefde gaat blijkbaar écht door de maag

Wat is dat toch? Dat je, nadat je een tijdje samen bent, allebei wat extra kilootjes hebt. Dat is een teken dat het met de liefde tussen jullie wel goed zit. Als we het nieuwste onderzoek mogen geloven, horen die extra kilo’s nu eenmaal bij een goede relatie.

Lees ook: BEWEZEN: hoe mooier je bent, hoe slechter je relatie

Uit een onderzoek van de American Psychological Association blijkt dat het heel normaal is als je als stel wat extra kilo’s kweekt in de eerste jaren van jullie relatie. Tijdens het onderzoek werd gekeken naar twee mogelijke verklaringen. Koppels zouden misschien  emotioneler zijn en daardoor in de valkuil van het ‘emotie-eten’ vallen. De andere verklaring was dat, nu ze eenmaal toch elkaar hadden, er niet meer zoveel nadruk lag op uiterlijk vertoon.

Gezelligheid kent geen… 
Maximum aantal caloriën. De tweede theorie blijkt het meest aannemelijk. Zeker in het begin van de relatie, maar ook daarna, vinden koppels het leuk en belangrijk om vaak er op uit te gaan. Een borrel hier een diner daar. Samen met een zak chips op de bank een serie kijken, voor je het weet vliegen de kilo’s er aan.

Waakzaam
Uit een ander onderzoek bleek dat koppels met het niet helemaal botert vaak wel op gewicht blijven. Als ze uit elkaar gaan, zullen ze opnieuw op zoek moeten naar liefde en blijkbaar houden ze in hun achterhoofd dat een strak lichaam daarbij cruciaal is.

Bron: HappyInShape

Shoppen is altijd een goed idee