Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Let’s get healthy: 5 tips om deze week nog gezonder te leven!

Let’s get healthy: 5 tips om deze week nog gezonder te leven!

Let’s get healthy: 5 tips om deze week nog gezonder te leven!

Ben jij een drukbezette vrouw en probeer jij meerdere ballen hoog te houden? Dan kan het zomaar eens zijn dat het bereiden van een gezonde maaltijd voor jezelf er bij in schiet. Een hamburger bestellen is zoveel gemakkelijker dan een heel gerecht op tafel toveren, en de auto gaat écht sneller dan de fiets. Maar met deze 5 tips is jouw gezondere levensstijl binnen handbereik! 

Voorbereiding is key
Als je de tijd hebt gevonden (of gemaakt) om even de keuken in te duiken, zorg er dan voor dat je meer maakt dan je gaat opeten. Door gelijk drie porties te koken, kun je de andere twee maaltijden invriezen. Zo is die gezonde hap binnen handbereik, en hoef je niet naar fastfood te grijpen als de honger toeslaat!

Eet bij elke maaltijd groenten
Wat? Groenten bij het ontbijt? Ja – dit kan! Door bijvoorbeeld een simpele groene smoothie te maken van banaan, mango en spinazie, heb je gelijk aan het begin van de dag al een portie groenvoer binnen. Op je broodje bij de lunch doe je wat tomaat en komkommer, en zorg ervoor dat in de avond de helft van je gerecht uit veggies bestaat. Simpel, maar zeer doeltreffend!

Eerst water, de rest komt later
Lukt het jou maar niet om twee liter water per dag te drinken, en drink je voornamelijk koffie tijdens werkdagen? Zorg er dan voor dat je standaard een flesje water in je tas hebt zitten, en ook een fles water op je bureau hebt staan. Zo word je er continu aan herinnerd dat die fles nog niet leeg is, waardoor je vaker een slok water zult nemen. En dat is niet alleen goed voor je, maar zorgt ook voor een fris en wakker hoofd! Win-win situatie, toch?

Ban een slechte gewoonte
Het is ontzettend lastig om een hele levensstijl drastisch om te gooien, en té grote veranderingen werken vaak alleen maar averechts. Probeer daarom stapje voor stapje richting die healthy lifestyle te gaan! Dit doe je door één slechte gewoonte te skippen. Vervang die standaard gevulde koek bij de thee door een handje nootjes of wat gedroogd fruit, of beperk het eten van chips voor de televisie tot een zondagavond quility pleasure. Wees niet té streng voor jezelf, maar een kleine verandering kan al zoveel uitmaken!

Move it, move it!
Als je niet van sporten houdt of er maar geen tijd voor lijkt te krijgen, dan kan het zomaar voorkomen dat je haast niet beweegt op een dag. En da’s niet goed voor je lijf! Probeer dus op iedere dag wat beweging te pakken. En dat doe je heel simpel, door de tram te vervangen door de benenwagen, de auto verder van kantoor te parkeren zodat je nog een kwartiertje lopen moet, of door de roltrap en lift te mijden. Tip: een smartphone heeft vaak een stappenteller, en die houdt precies bij hoeveel je bewogen hebt per dag. Dit kan ook een leuke motivatie zijn om meer te bewegen. You can do it! 

Lees ook:

 

Shoppen is altijd een goed idee