Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Lesbische Elsa in nieuwe Frozen-film?

Lesbische Elsa in nieuwe Frozen-film?

Lesbische Elsa in nieuwe Frozen-film?

Frozen-film
Twitteraars roepen Disney massaal op om Elsa een vriendinnetje te gunnen. Onder de hashtag #GiveElsaAGirlfriend vraagt men om een lesbische ijsprinses in het tweede deel van Frozen die momenteel in de maak is.

 

Elsa, de hoofdrolspeelster uit de succesvolle animatiefilm van 2013, gold al als een a-typisch Disney-karakter en een rolmodel voor meisjes en jonge vrouwen. Ze was namelijk niet smachtend op haar zoldertje/huisje in het bos (you know who you are, Assepoes) aan het wachten op haar prins, maar happy single en zelfstandig. Zij hoefde niet gered te worden, ze zou zichzelf wel redden.

Nu willen sommige fans van de films dus graag dat Elsa een vriendin krijgt. De online actie werd volgens de Telegraaf opgestart door een 17-jarige biseksueel meisje, dat zich tijdens haar jeugd buitengesloten voelde. “Er is meer dan een standaard mens”, vertelde zij aan een Amerikaanse krant. “Het gaat in sprookjes altijd over een meisje dat haar prins vindt. En daarmee voelen velen zich in de kou staan.”

 

Tegenhangers van de hashtag willen graag dat Elsa simpelweg een onafhankelijke, single blijft.

 

Wij zijn alvast voor optie 3: onafhankelijk mét vriendin. Elsa can have it all 🙂

 

Lees ook:

Nieuwe Disneyfilms op komst

Zo zien Disneyprinsessen er nu uit

De Disneyprinsessen van de toekomst