Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Last van pms? Dit kan je het beste eten

Last van pms? Dit kan je het beste eten

Last van pms? Dit kan je het beste eten

Het moet maar eens gedaan zijn met die hormonenschommelingen en slechte buien! Als je een beetje rekening houdt met je cyclus en deze dingen eet kan je je de hele maand door in topvorm voelen.

Dag 1 – 5

Tijdens de eerste vijf dagen van je cyclus ben je best emotioneel. Jouw zenuwen hou je het best onder controle met magnesiumrijke hapjes (denk spinazie of volgranenpasta) en voedsel met extra veel omega-3 zoals zalm, sardientjes of walnoten.

Dag 6 – 13

Geen stress voor jou, je hormonen zorgen er nu voor dat je vrolijk bent. Kies dan ook voor gezond lekkers om dat gevoel vast te houden en laat je helemaal gaan met fruit en groenten. Da’s alvast reserve voor later!

Dag 14 – 17

Al je zintuigen zijn extra alert nu, ook je smaakpapillen. Dit is het ideale moment om te genieten van verfijnde smaken. Ga uit eten en bestel eens iets apart, kies er een speciale wijn bij en proef elke nuance!

Dag 18 – 23

Jouw progesteron-niveau is nu op het hoogst en dan kunnen je darmen wel even trager werken. Tijd om vezels te eten: bruine rijst, worteltjes, broccoli, donkere boterhammen zorgen ervoor dat je energiepeil niet kan inzakken als een pudding.

Dag 24 – 28

Dit zijn je PMS-dagen en dus moet je jezelf goed verzorgen. Verwennen mag maar let op je bloedsuikerspiegel. Teveel vet of zoet voedsel doet je humeur als een jojo op en neer gaan. Ideaal als snack is een ijsje: zoet genoeg maar geen killer!

 

Lees ook:

Bron: flair.be