Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Kwart vrouwen gebruikt kinderen als smoes om onder seks uit te komen

Kwart vrouwen gebruikt kinderen als smoes om onder seks uit te komen

Kwart vrouwen gebruikt kinderen als smoes om onder seks uit te komen

De ‘kinderkaart’ wordt onder jonge vaders en moeders regelmatig ingezet. Een kwart van alle vrouwen gebruikt ‘m en dit percentage ligt nog hoger onder jonge ouders: 62 procent van de moeders tussen de 18-29 jaar, en 33 procent van de jonge vaders geeft aan de kinderen te hebben gebruikt als reden om onder seks uit te komen.

Lees ook: Het geheim voor goede seks als je kinderen hebt

Naarmate de leeftijd van de ouders hoger wordt (en de kinderen zelfstandiger), zakt dit percentage. Dat blijkt uit een onderzoek naar het gezinsleven, dat Acties.nl liet uitvoeren onder zo’n twaalfhonderd Nederlanders.

Tijdgebrek

Ook familieverplichtingen en uitjes met vrienden worden gemakkelijk afgezegd onder het mom van de kids. De helft van de vrouwen geeft toe dit te doen en ook 44 procent van de mannen zegt hier gebruik van te maken. Tijdgebrek speelt hier een rol in. Een kwart van de ondervraagden geeft aan te vinden dat werkende ouders meer vakantiedagen moeten krijgen.

Me-time

Tijd voor jezelf is een kostbaar goed, en 28 procent van de vrouwen tot veertig jaar zegt er extra geld voor over te hebben om een keer zonder kinderen op vakantie te kunnen. Schoonouders die de kinderen kosteloos uit handen nemen zijn nog wel eens een negatief van invloed op een relatie, zes procent van de ondervraagden zegt zelfs om die reden een relatie te hebben beëindigd. Meer informatie vind je hier.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Acties.nl, door PanelWizard | Beeld: Shutterstock