Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Eten > Dit kun je allemaal met naanbrood

Dit kun je allemaal met naanbrood

Dit kun je allemaal met naanbrood

We love naan! Het platte brood is niet alleen superlekker, maar ook multifunctioneel. Wat dacht je van naan als pizzabodem, of om mee te dippen in je viscurry? Er is zelfs een gezonde havermoutvariant! Vandaag delen we onze all time favorites met je.

Naanbrood met falafel

Ingrediënten: 200 ml Griekse yoghurt • 1 blikje kikkererwten • 1 handje verse spinazie • 1 handje cherrytomaatjes • 1 ui • 1 tl ras-el-hanout • 1 el olijfolie • 200 g bloem • 1 snufje komijn

Bereiding:

  1. Maal voor de falafel de kikkererwten in een keukenmachine fijn. Meng er vervolgens de fijngesneden ui, peterselie, zout, peper, komijn en eventueel een scheutje olie door.
  2. Maak van het kikkererwtenmengsel bolletjes ter grootte van een euro, druk een beetje plat en rol door de bloem.
  3. Meng voor het naanbrood de bloem met de yoghurt, zodat er een deegje ontstaat. Verdeel ook dit in een paar bolletjes en druk plat. Bak de naan in een droge hete pan (of grillpan). Het broodje is binnen een paar minuten gaar.
  4. Meng de yoghurt met de ras-el-hanout.
  5. Bak de falafels in een hete pan met ruim olie in een paar minuten goudbruin.
  6. Beleg het naanbrood met spinazie, gesneden cherrytomaatjes en de falafel en schenk er de ras-el-hanout yoghurt overheen.
Bron: CookLoveShare

Naanpizza met zalm

Ingrediënten: 2 naanbroden •  1 klein bakje crème fraîche (125 ml) • 1 hand (kastanje)champignons • 2 plakken gerookte zalm • 2 handen rucola

Bereiding:

  1. Verwarm de naanbroden volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de champignons in plakjes en bak ze vijf minuten in een koekenpan met wat olie.
  3. Ondertussen snijd je de zalm in wat kleinere stukjes.
  4. Als de champignons licht beginnen te kleuren voeg je de crème fraîche toe, samen met een flinke snuf zwarte peper en een klein beetje zout.
  5. Roer door, laat 2 minuutjes zachtjes pruttelen en zet het vuur dan uit.
  6. Besmeer de naanbroden met het crème fraîche-champignonmengsel.
  7. Verdeel er vervolgens de zalm over en maak af met de rucola.
Bron: Chickslovefood

Indiase viscurry met erwten en naanbrood

Ingrediënten: 300 g basmatirijst • 1 ui • 400 g pangasiusfilet • 2 naanbroden (in repen) •  400 ml kokosmelk • 225 g doperwten • 2 el olijfolie • 2 el Conimex rode currypasta

Bereiding:

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, gief af en houd warm.
  2. Verhit in een wok de olie en fruit de ui aan. Voeg dan de currypasta toe en schenk de kokosmelk erbij. Breng het geheel aan de kook.
  3. Draai het vuur laag en voeg de pangasiusfilet met de doperwten toe. Verwarm de curry 8-10 minuten zachtjes.
  4. Verwarm de naan 5 minuten in de oven (180 °C) of rooster het brood in een broodrooster.
  5. Schep de rijst met de viscurry in 4 kommen en serveer met de naan.
Bron: CookLoveShare

En last but not least een speciale naanvariant:

Havernaanbrood met courgette

Ingrediënten: 100 gram havermout (+ extra om te bestuiven) •  1 theelepel bakpoeder • 75 gram volle yoghurt • 1 kleine teen knoflook • 2 zongedroogde tomaten •  1 kwart courgette

Bereiding:

  1. Doe de havermout in de kom van een keukenmachine en maal fijn tot meel. Tip: geen keukenmachine? Koop dan kant en klaar havermeel bij de (biologische) supermarkt.
  2. Doe het meel in een kom en voeg de bakpoeder en de yoghurt toe gevolgd door een flinke snuf zout.
  3. Maal de courgette, de zongedroogde tomaten en de knoflook tot een heel fijn prutje. Roer dit door het deeg.
  4. Verdeel het deeg in vier stukjes, rol in nog wat extra havermeel en kneed plat tot naanbroodjes.
  5. Verwarm een droge koekenpan op hoog vuur en leg er 2 naanbroodjes in.
  6. Bak de naanbroodjes om en om zo’n 6 minuten tot ze goudbruin en ‘gaar’ zijn.
  7. Herhaal dit ook met de andere 2.
Bron: Chickslovefood
Beeld: iStock, Chickslovefood, CookLoveShare