Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Krijg jij kippenvel van muziek? Dit zegt het over je

Krijg jij kippenvel van muziek? Dit zegt het over je

Krijg jij kippenvel van muziek? Dit zegt het over je

Weten Adele, Beyoncé en Ed Sheeran keer op keer jouw gevoelige snaar te raken en kun je haast niet naar hun muziek luisteren zónder kippenvel te krijgen? Het zegt iets over de manier waarop je hersenen reageren op muziek; je emoties zouden intenser zijn.

Lees ook: BEWEZEN: Dít muzieknummer zorgt voor minder stress en angst

Een onderzoeksteam van de Universiteit van Zuid-Californië bekeek hoe twintig proefpersonen reageerden op muziek. Hieronder waren tien deelnemers die wel kippenvel kregen door muziek en tien die niet te maken hadden met deze reactie. Wat bleek? De reactie in de hersenen verschilde bij beide groepen. Bepaalde delen van de hersenen – bijvoorbeeld waar het gehoor en emoties worden verwerkt – werden actiever bij de mensen die wel kippenvel kregen door muziek.

Gevoeliger

Volgens onderzoeksleider Matthew E. Sachs zou dit betekenen dat je een gevoeliger persoon bent en je heftiger reageert op emoties. Niet alleen als het gaat om muziek, maar ook in de rest van je leven. Dit blijkt echter wel uit een kleinschalig onderzoek (er zijn immers maar twintig personen onderzocht), maar dan heb je in elk geval al een idee waar je kippenvel vandaan komt!

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

Bron: Quartz, Glamour